Comerciantii de brânzeturi din Piata Centrala Bacau au fost obligati sa-si strânga marfa si sa plece acasa, deoarece, din cauza caniculei, conducerea DSVSA a decis inchiderea halei. Ei afirma ca de vina este Primaria, care nu a dotat hala cu vitrine frigorifice si cu o instalatie de aer conditiont care sa faca fata caniculei. „Exista riscul unei toxiinfectii alimentare. Brânzeturile nu se pot pastra in conditii de siguranta alimentara din cauza temperaturii foarte ridicate”, a declarat Alin Iordanescu, director DSVSA Bacau.
Hala de lactate din Piata Centrala a fost inchisa sâmbata de reprezentantii Directiei Sanitar -Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau deoarece temperatura din interior a atins cote alarmante. Cei mai revoltati sunt comerciantii, care s-au trezit in imposibilitatea de a-si mai vinde marfurile. In plus, ei reclama ca, desi noua, hala de brânzeturi nu este dotata cu o instalatie de aer conditionat care sa faca fata caniculei si nici cu vitrine frigorifice. „Ei ne cer noua sa respectam nu mai stiu ce norme igienico-sanitare, dar nu ne ofera nimic in schimb. Isi bat joc de noi. Nu ne pun la dispozitie nimic. Am fost si am mai vândut brânza si in alte piete. La Onesti, la Galati, la Focsani. Nicaieri nu e ca aici. La Bacau e o mare bataie de joc!”, a afirmat Nuta Popa, o vânzatoare de brânza din piata.
„Am sa duc brânza in fata Primariei!”
Necazul lor cel mai mare era ca au ramas cu marfa nevânduta si, pe caldura asta, nu mai au ce face cu ea. „Am sa ma duc cu toata brânza asta in fata Primariei! Ce sa mai fac cu ea? M-am saturat de tot ce se intâmpla aici”, a mai spus femeia. „Ieri era aici ca in sauna. Mai degraba puneam o saltea sa ma bronzez. Hala asta e prost facuta”, spune Angla Lepadatu. „Daca Primaria nu poate oferi conditii, atunci de ce n-o lasa sa se privatizeze?”, se intreaba Nuta Popa.
Conducerea DSVSA afirma ca a fost nevoita sa dispuna inchiderea halei deoarece caldura acumulata nu permitea pastrarea alimentelor in conditii corespunzatoare. „Exista riscul aparitiei unei toxiinfectii alimentare. Piata trebuie neaparat sa fie dotata cu vitrine frigorifice, altfel produsele nu se pot pastra in conditii de siguranta alimentara”, a explicat Alin Iordanescu, director DSVSA Bacau. Constantin Curcudel, administratorul pietelor, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere vizavi de aceasta situatie.
„Se rezolva!”
Dragos Luchian, viceprimarul Bacaului, a recunoscut ca problema este instalatia de climatizare, care nu a facut fata caniculei. „Cred ca mâine (n.r. luni) lucrurile vor reveni la normal. Instalatia de climatizare e in garantie si se va repara. S-a inceput si licitatia pentru achizitionarea vitrinelor frigorifice. Noi vom cumpara 15, iar comercantii de brânza, inca zece. Totul se rezolva!”, a dat asigurari viceprimarul Luchian.
Investitie de 1,7 milioane de lei
Hala de lactate a fost renovata anul trecut si inaugurata, cu mare pompa, la sfârsitul lui decembrie. La acea vreme, a fost prezentata bacauanilor ca una dintre marile realizari ale actualului primar. Costul investitiei s-a ridicat la 1.7 milioane de lei, iar suprafata modernizata este de 1.600 metri patrati. Hala de brânzeturi este lipsita de o cale de acces pentru aprovizionarea cu marfuri. (Olimpia FILIP, Alin LEANCA)
„Constantin Curcudel, administratorul pietelor, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere vizavi de aceasta situatie.”
Rusine Olimpia.
Nu iti este frica sa minti?
Nu e prima data in care constat acest lucru.
De profesionalism nu poate fi vorba la tine.
Inteleg ca ai avut comanda politica, dar incearca sa nu m-ai spui ca esti profesionista.
cine a mai comandat politic si aici? baba cu branza stricata poate…
ori esti prost, ori te faci. cine dracui curcudelu asta asa important ca sa fie atacat politic? pai tu ce vrei, sa maninci linistit ca nu te imbolnavesti sau sa doarma curcudelu pe un sac de comisioane ilegale? daca vrei ultima varuianta, vazi ca te dai de gol… esti chiar corcodelu
„m-ai spui „?!?! asa se scrie ma curcudelule? ai baut cerneala?