Legea privind salariile de la asociatiile de proprietari este contestata la Onesti

Mai multi administratori de bloc si presedinti de asociatii de proprietari din Onesti s-au plâns primarului Emil Lemnaru de noile prevederi legislative referitoare la modul de repartizare a sumelor de bani colectate de la locatari pentru plata angajatilor din cadrul asociatiilor. Ei sustin ca suma totala necesara pentru salarii trebuie impartita la numarul de locatari, si nu la numarul de apartamente, asa cum prevede noua lege. “Legea care-i data pentru repartizarea salariilor pe casa scarii este gresita, adica eu, cu o persoana, platesc 110.000 de lei vechi si ala cu 5 persoane în casa plateste tot 110.000 – a sustinut un administrator de pe Aleea Parcului, care a fost prezent la ultima sedinta a Consiliului Local Onesti. Nu-i corect. S-a facut un haos la mine în bloc, din cauza acestei legi, si lumea nu vrea sa mai plateasca. Trebuie sa se faca o revenire la aceasta lege, sa se conteste, pentru ca nu-i binevenita”. Pe de alta parte, seful executivului local a sustinut ca amendamentele sunt cam tardive. „Legea a trecut si de Parlament si este în vigoare – a spus primarul Emil Lemnaru. Noi, împreuna cu comisia juridica si cu reprezentantii asociatiilor, vom analiza aceste aspecte si vom sesiza Parlamentul, sa ne sprijine in aceasta chestiune, din punct de vedere juridic”. Insa edilul-sef a apreciat ca legea ar fi, totusi, corecta, pentru ca proprietatea este repartizata in bloc pe apartamente, si nu pe numarul de persoane, iar condominiul este alcatuit din suma proprietatilor inviduale, a locuintelor, si nu din cea a numarului de locatari. De aceeasi parere sunt si multi dintre proprietarii de apartamente, in special cei care au familii numeroase. Ei spun ca trebuie sa plateasca in functie de suprafata apartamentului pe care il detin in proprietate, indiferent de numarul de persoane care locuiesc in el.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. De ce sa fie plati functie de numarul de persoane? Ce face in plus administratorul sau presedintele? Cumva elibereaza 5 chitante pentru fiecare membru de familie, sau pentru materiale( matura se uzeaza altfel … 5 ori). Legea este foarte buna, cititi cu atentie sunt logice argumentele. Daca suferiti de ilogica mergeti si va tratati. Nu cred ca este nimeni de acord sa plateasca pentru altul care locuieste in aceleasi conditii.

  2. Legea este mai mult decat corecta…poate vine prea tarziu, sunt reglemantari administrative care trebuiau facut cu ani in urma. Nu vad de ce sunt persoane care se revolta, poate ca nu s-a inteles inca bine ideea de egalitate si democratie, sau aceste valori sunt aprobate numai cand vorbesc in interesul personal al fiecaruia.
    Nu incape in discutie atacarea acestei legi pentru ca este printre putinele care trateaza in mod corect si egal cetatenii si nu in ultima instanta are un rezultat usor de remarcat…in facturile fiecaruia!!
    Cu respect!

  3. Ce , nu le mai ajung banii celor de la asociatii? Sa lase pe altii daca nu le mai convine, ca si-au rotunjit destul bugetele lor. Unii cred ca vor sa fie scosi cu dricu’ de pe aceste functii.
    Cei mai lacomi si mai hrapareti oameni. Sunt in stare sa-ti ia si pielea de pe tine.
    Doar 1% din cei ce lucreaza la asociatii sunt corecti.

  4. ########### a zis:

    Cand trebuie sati achiti corect si la timp obligatia fata de asociatie spui ca ai muti copi ai o famile grea si nu poti plati, dar acel condomeniu la care va referiti nu este folosit in mod egal este clar ca cei cu familii numeroase il folosesc mult mai mult si pentru intretinerea acestuia sunt costuri suplimentare deci corect si normal este sasi plateasca aceste servicii. Nu ia facut familia numeroasa vecii – asa sa platit pana in 1990.

  5. AnnaFreud a zis:

    O grenada…si bum! Apoi ne platim k lumea civiliyata la banci, platzile

  6. PT. #######

  7. Daca e asa cum spui atunci cel cu mai muti copii este mai PROPIETAR, asa ca are dreptul sa te dea afara daca ii incalci propietatea, bucata lui de scara, pentru ca daca vinde trebuie sa vanda mai scump si tu trecand pe acolo faci uzura. Citeste textul legii si normele de aplicare si poate te mai „luminezi”.

  8. oare un angajat la asociatie care munceste 8 ore pe zi ,cu raspundere ,cu acte cu contabilitate,ce salar are?…… eu de exemplu ssunt casier la o asociatie de proprietari si am un salar brut de 650 lei este posibil asa ceva ?

  9. Oameni buni!

    Legea 230/2007, e clara, ai spatiu mare, platesti mai mult. Daca prin forta imprejurarilor un om cumpara toate spatiile de pe o sacara si sta doar o persoana, el va plati pentru o persoana? Nu este asa, de simplu cand e vorba de persoane. Va ganditi doar la salarii, dar la cota indiviza sunt multe care sunt calculate. Lasati , ca nu va rupeti cu datul banilor la timp! Apoi au administratorii si presedintele de tras!
    E un calvar sa vezi toti neavenitii ca-si dau cu parerea si ca dupa ei ar trebui sa consume si sa nu plateasca! Cel mai parsiv animal e „proprietarul de apartament”. De aceea e bine sa citeasac de 100 de ori ce i se cuvine si apoi sa- si dea cu parerea! Nu sunteti proprietari de vile, doar niste cvasiproprietari de spatii!De aceea legiuitorul a dat si cota indiviza! Nu mai umblati cu numarul de persoane, ca e anacronica
    Aveti doar lumina dupa scara si gunoiul la persoana. Bine a zis cineva mai sus. Femeia de servici tot atata face. ca sunt 10 persoane pe sacara sau ca sunt 30. Daca sunteti civilizati, nu se cunoaste. Daca unul e imputit, s-a zis cu sacara aceea. Ati ocupat spatiile pe la subsoluri si le-ati baricadat, fara sa dati socoteala nimanui. Altii, n-au nici un metru patrat si altii au cateva zeci, si spuneti ca la persoana. Ce ne credeti -idioti?Veniti sa vedeti cum se face cu cota indiviza si sa vedeti ca e bine asa si nu cu persoana.Nu va intereseaza cati sunt intr-un spatiu de 50m.p, va intereseaza ca cel cu 7 persoane sa va plateasca voua( adica una , maxim doua persoane) un spatiu de 120m.p. ca sunteti ” smecheri de Romania”!! Vai de noi, ca sunteti cu asa mentalitate!

Adauga un comentariu

*