13 octombrie a fost o zi cu ghinion pentru Emil Boc. A cazut de sus, de la etajul 254, mai rau ca in emisiunea lui Gheorghe. Nimeni nu a plâns, nimeni nu l-a compatimit pe premier, inclusiv seful sau care, intr-o scurta interventie televizata s-a debarasat scurt de lancheul Boc. I-a multumit pentru fidelitate, slugarnicie si, cam atât. Boc 2 este un capitol incheiat in istoria post decembrista. A fost cel mai slab guvern sau semiguvern pe care tara l-a avut, primul care a picat la o motiune de cenzura, care si-a pierdut sprijinul politic din parlament in doar doua saptamâni. Agonia muribundului trebuia sa inceteze. Important este ce va urma. Tara se afla in plina criza economica si nu sunt semnale clare ca situatia s-ar imbunatati. Capac peste pupaza, am fost bagati si intr-o criza politica de proportii de tandemul Boc-Basescu. Daca de criza economica nu vom scapa asa usor, cei mai optimisi analisti economici afirmând ca primele semnale ale redresarii vor apare undeva prin vara lui 2010, de criza politica putem spune ca pe jumatate am scapat. 13 octombrie a fost o zi cu ghinion pentru Emil Boc. Pentru România insa, ghinionul inseamna si Basescu. Marinarul mai are 40 de zile de stat la Cotroceni, si sunt convins ca Mos Niculae ne va pune in papuci, pe 6 decembrie, un nou presedinte. Imi doresc acest lucru doar dintr-un singur motiv. In timp ce Boc 2 isi dadea sfârsitul in Casa Psoporului, presedintele a semnat doua decrete prin care a decrerat in mod oficial Ziua Barbatului si Ziua Femeii. In prima duminica a lunii mai, barbatii rromâni vor fi in centrul atentie. S-a facut dreptate, avem si noi ziua noastra. In a doua duminica, adica pe 13 mai, Basescu a stabilit prin decret sa avem Ziua Femeii. Eu stiam ca pe 8 Martie ne sarbatorim si omagiem mamele, surorile, sotiile si copilele. Mai ramâne ca in urmatoarea duminica, pe 20 mai, care e chiar Duminica Orbului, sa-l sarbatorim pe Traian Basescu, pe 23 august sa avem Craciunul iar pe 31 decembrie sa o sarabatorim pe Elena Udrea. Este ultimul motiv pentru care nu il mai vreau pe Basescu presedinte.
Revenind la ce s-a intâmplat ieri in Parlament nu pot omite un lucru: pentru prima oara in ultimii 20 de ani, opozitia a facut front comun impotriva unui govern pacatos.. Mai mult chiar, reprezentantii minoritatilor nu au mai sustinut conform traditiei guvernul semn ca treaba se imputise rau de tot. Sper insa ca predecesorul lui Boc sa fie un specialist adevartat care sa ne conduca spre mal, nu in abis asa cum a facut-o Boc. Sper ca viitorul presedinte sa nu fie un aventurier poet ajuns dintr-o greseala capitan peste o natie. Daca tot ne tinem de premiere, este timpul ca România sa aiba noroc de un govern responsabil, profesionist, corelat la nevoile tarii, un guvern in care sperantele sa devina realitatI sI de un presedinte al tutturor românilor.
Florin CRETU
N-am nicio treabă cu vreun partid politic, dar mie îmi miroase a trădare. În toate timpurile, boierii au făcut sfat şi au schimbat domnitorii. Depindea de fiecare dată de oferta pe care o făcea Poarta. Dar şi de numărul galbenilor ce-i băgau în pungă. I-o fi interesat vreodată pe boierii de odinioară, dar şi pe cei actuali, ce pune ţăranul român pe masă? Ştiţi că, din cauza sărăciei, mulţi români nu-şi mai dau copiii la şcoală, pentru că n-au cu ce să-i întreţină, chiar dacă odraslele lor au creier? Mahării îşi duc progeniturile la şcoli în străinătate. Bravo lor. Într-o bună zi, copiii şefilor (mahărilor) vor fi şefii copiilor noştri, pe care numai noi ştim cu ce eforturi îi purtăm prin şcoli, ca s-o ducă mai bine ( zicem noi!). Nu asta ar fi durerea până la urmă. Dureros ar fi ca progeniturile mahărilor politicieni de azi să ajungă şi ele în politică. Doamne fereşte! Promit că voi fi atent când voi vota! … Oare să mai votez?