Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău va organiza astazi, vineri, 8 ianuarie 2010, începând cu ora 15.00 şi sâmbătă, 9 ianuarie 2010, începând cu ora 9.00, seminarul de formare continuă “Dimensiuni actuale ale politicilor şi practicilor incluzive”. La întâlnire vor participa aproximativ 120 de cadre didactice, programul fiind coordonat de prof. Elena Hussar, metodist cu experienţă al C.C.D. şi profesor logoped la Centrul Logopedic Interşcolar Bacău. Seminarul urmăreşte abilitarea cadrelor didactice cu privire la implementarea de noi practici de tip incluziv, în activitatea instructiv – educativă. Programul se adresează cadrelor didactice din învăţământul de masă şi cel special, consilierilor şcolari şi deopotrivă managerilor interesaţi de sporirea calităţii în educaţie, odată cu promovarea politicilor şi a practicilor incluzive. Cursul se bucură de prezenţa şi susţinerea unor prestigioşi specialişti din învăţământul universitar, care au avut amabiliatea de a răspunde invitaţiei C.C.D. Bacău. Această sesiune va fi susţinută de prof. univ. dr. Ecaterina Vrăsmaş, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii din Bucureşti, expert în domeniul psihopedagogiei şi prof. univ.dr. Traian Vrăsmaş, de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, cu care C.C.D. Bacău are deja o colaborare fructuoasă. Prof. univ. dr. Ecaterina Vrăsmaş este totodată şi preşedinta Asociaţiei RENINCO, cea mai amplă reţea naţională de asociaţii, instituţii şi persoane fizice care promovează educaţia incluzivă şi integrarea emoţională şi în societate a copiilor cu CES. Cei doi recunoscuţi specialişti vor aborda tema incluziunii din perspectivă teoretică, marcând totodată relevanţa sa practică la diferite niveluri de învăţământ.
Trebuie amintit însă, că deschiderea programului, care a avut loc pe 29 noiembrie 2009, a fost onorată de conf. univ. dr. Alois Gherguţ, cancelar al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi.
„Acest nou program de formare continuă ne oferă şansa de a invita la Bacău, în special în beneficiul colegilor noştri, experţi şi formatori din mediile academice, cu o înaltă expertiză în domeniu şi recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional. Pe de altă parte, tematica cursului face parte din categoria domeniilor prioritare ale Ministerul Educaţiei, în zona formării continue, fiind totodată şi de mare actualitate.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.