10. Real Madrid, sub conducerea lui Ramon Calderon
Desi s-a laudat ca va face transferuri mari si a mentionat multe nume, Calderon nu a reusit sa-i aduca la momentul respectiv pe „Santiago Bernabeu” nici pe Kaka, nici pe Cristiano Ronaldo, Santi Cazorla, David Silva, David Villa sau Cesc Fabregas.
9. Arsenal, din perioada 1986-1995
„Un Arsenal plictisitor, plictisitor”. Condusi de George Graham, „tunarii” din acea perioada au format una din cele mai neinteresante echipe din istorie.
8. Italia, intotdeauna
Pe scena internationala, Italia este poate cea mai dispretuita „nationala”, mai ales in nordul Europei, unde diferenta dintre culturi este prea mare. Fotbalistic vorbind, Italia e ultra-defensiva si mult prea pragmatica si tacticizata pentru a placea. Exista si factorul gelozie, pentru ca jucatorii italieni sunt foarte aratosi, ca sa nu mai vorbim despre priza pe are o au la femei.
7. Manchester United, din 1993 incoace
Dupa ce au castigat primul titlu dupa 26 de ani, in 1993, echipa lui Sir Alex Ferguson a dominat fotbalul din Marea Britanie. In urmatorii 17 ani, au mai luat 10 campionate si doua Ligi ale Campionilor. Au fost numiti o echipa norocoasa, iar despre fanii lor se spune ca tin cu Manchester doar pentru ca e o echipa buna, care are succes. Aceasta se poate observa si prin faptul ca are putini sustinatori in orasul sau, majoritatea fiind fani ai lui City.
8. Juventus, intotdeauna
Sunt urati in Italia cam pentru acelasi motiv ca Manchester in Anglia. „Bianconerii” sunt cea mai de succes formatie din Peninsula, cu 29 de campionate castigate. Au fost deseori descrisi ca o echipa norocoasa, protejata de arbitri, iar fanii din Torino tin mai mult cu cealalta echipa a orasului, AC Torino.
6. Grecia 2004
Inainte de Europeanul din 2004, Grecia se calificase doar la doua turnee majore in intreaga ei istorie, CE 1980 si CM 1994, unde au jucat 6 meciuri, din care au pierdut 5 si au invins doar in unul singur, inscriind un singur gol si primind 14! Otto Rehhagel a implementat insa o strategie care a dus-o pe Grecia pe culmile gloriei continentale, insa nu a adus si aprecierea presei si a publicului din afara tarii.
4. Leeds United, sub comanda lui Don Revie
Echipele lui Leeds din finalul anilor ’60 si inceputul anilor ’70 sunt de departe cele mai urate din istoria fotbalului englez, cu toate ca este si una dintre cele mai bune. Aveau jucatori extraordinari, ca Peter Lorimer, Johnny Giles sau Billy Bremner, dar erau criticati mereu pentru jocul dur si pentru scandalurile create.
3. Estudiantes, 1967-1970
Putine echipe sunt mai brutale ca cea a lui Estudiantes care a castigat trei Copa Libertadores si o Cupa Intercontinentala. Aveau un stil foarte fizic de a juca, centrat pe intimidarea adversarului.
2. Bayern Munchen, in anii ’70
La fel ca Juventus si Manchester, bavarezii sunt urati in Germania pentru succesul lor. Este cea mai sustinuta echipa, dar toti cei care nu sunt fanii lor, ii urasc cu patos.
Ura a inceput oficial in 1970, cand Bayern, cu doar doua titluri in palmares, a inceput sa prinda avant. Nemtii erau atacati des in deplasari, in ciuda faptului ca aveau foarte multi jucatori la nationala. Beckenbauer s-a prefacut ca urineaza pe suporterii adversi, iar portarul Sepp Maier l-a pocnit pe un fan al lui Hannover, dupa ce acesta ii spusese „O sa te omor, porc bavarez”.
1. Argentina 1990
Este cea mai detestata echipa la nivel universal, cand vine vorba de turnee finale. Elevii lui Carlos Bilardo erau definitia antijocului. S-au tarat din grupe pana in ultimul act, unde a pierdut cu Germania de Vest, aceasta fiind considerata cea mai urata finala din istoria Cupei Mondiale. Unicul gol a fost marcat de Brehme, in minutul 85, dintr-un penalty care e clar ca lumina zilei ca nu a fost, dar, s-a facut dreptate, a concluzionat toata lumea. (sursa: goal.com)