Oscar 2010: Câti bani au făcut filmele nominalizate si cam cât mai poate aduce un premiu

size4.jpgDuminică se vor acorda cele mai importante premii pentru industria filmului de la Hollywood, în competiţia pentru Oscar aflându-se nume mari precum Meryl Streep, James Cameron, Sandra Bullock, Quentin Tarantino. Oscarurile nu sunt doar o chestiune de prestigiu sau de recunoaştere, câştigarea unei statuete importante poate adăuga milioane de dolari la încasările unei producţii, scrie SmartMoney.com.

Anul 2009 a fost unul profitabil pentru industria filmului, încasările pe bilete depăşind 10 miliarde de dolari, mai mari cu 10% faţă de 2008.

Un Oscar aduce peste 17 milioane de dolari la încasările unui film, potrivit lui Randy Nelson, profesor de economie şi finanţe la Colby College şi co-autor al lucrării “What’s an Oscar Worth?”. Premiul pentru cel mai bun film aduce o creştere a încasărilor de 245% în primele patru săptămâni după decernare. Şi premiile pentru cel mai bun actor/actriţă aduc încasări importante, dar companiile care au luat premiul pentru cel mai bun mixaj de sunet ar trebui să se mulţumească doar cu statueta aurită.

Continuarea aici MONEY.RO

Adauga un comentariu

*