Schiorii de la Vancouver protestează pentru condiţiile precare de la Jocurile Olimpice

sarituri-schiuri_1267905801.jpgUn grup de schiori care au participat la proba de combinată nordică la Jocurile Olimpice de la Vancouver au înaintat sâmbătă o scrisoare Federaţiei Internaţionale de Schi. Coordonaţi de austriacum Felix Gottwald în acest demers, sportivii au contestat felul în care s-a desfăşurat concursul de sărituri cu schiurile, spunând că ar fi fost defavorizaţi.

Pe 25 februarie, atunci când proba s-a defăşurat la Whistler, condiţiile meteo erau propice pentru orice numai pentru sărituri cu schiurile nu. Cu toate acestea, organizatorii i-au trimis pe sportivi la trambulină, iar ei consideră acum că aşa au pierdut poziţii importante în clasament.

„Faptul că s-a permis desfăşurarea unei probe în astfel de condiţii, care nu garantează egalitatea de şanse la Jocurile Olimpice, relevă fie incompetenţă, fie ignoranţă, fie ambele”, transmit sportivii.

Scrisoarea a fost dată de o delegaţie a schiorilor unui reprezentant al FIS, Walter Hofer, căruia i s-a comunicat de asemenea că dacă aceste practici nu dispar ei vor intra curând în grevă.

Sursa ANTENA3.RO

Adauga un comentariu

*