Jaf cu “protectie” in padurea din Blagesti

lemn.jpg Zeci de hectare de padure din comuna Blagesti au fost furate de hotii de lemne. Reprezentantii Primariei afirma ca vinovati sunt localnicii care refuza sa plateasca o firma privata care s-o pazeasca. Politia a intocmit trei dosare penale cu autori cunoscuti.

Peste 70 de hectare de padure din comuna Blagesti au disparut. Localnicii afirma ca vinovati sunt hotii de lemne, care noapte de noapte cara cu carutele, lasand dealurile goale. In plus, oamenii din Blagesti recunosc faptul ca cine a incercat sa se puna cu hotii au primit amenintari din cele mai grave. „Aici la noi se taie multa padure. Cand eram copil, dealurile astea erau impadurite. Acum, nu mai e nimic. Totul e gol”, a afirmat Vasile Boboc, un satean din Blagesti. Ei afirma ca seara de seara pe drumurile comunei trec mai tot timpul carute pline cu copaci taiati. „Seara trec care cu lemne. Veniti pe inserat si o sa vedeti cum ii prindeti”, ne-a indemnat Fanica Sion, un alt satean.

„Daca nu-si vede de treaba, ii ia capul!”

Elena Gartu, din Blagesti, afirma ca hotii au defrisat peste sase hectare care apartineau familiei sale. „Eu am avut vreo trei hectare, iar toata familia mea in total vreo sase. Toata padurea ne-au defrisat-o. Sora mea s-a dus noaptea in padure si i-a prins pe hoti cum taie. Unul dintre hoti cu toporul in mana i-a zis ca daca nu-si vede de treaba ii ia capul. Saraca, s-a speriat si a fugit!”, a rememorat femeia. Si Ionut Ceasar povesteste cum a dat de doi hoti de lemne in propria sa padure.”Eu mergeam la vanatoare si in fata mea au aparut hotii astia de lemne. Taiau exact din padurea mea. Taman atunci cadea un copac. Am sunat la Politie si dupa ce am inchis telefonul le-am facut rapid o poza. Venea cu toporul spre mine! Atunci am scos arma si am tras un foc in aer. Au dezlegat caii si au fugit. Acum cei doi sunt la puscarie”, a povestit Ionut Ceasar.

„Sa se asocieze si sa-si puna firma de paza!”

In ciuda efortului depus, primarul si viceprimarul comunei nu au putut fi contactati. Singurul care a acceptat sa stea de vorba cu noi a fost Cecilia Holbianu, secretarul Primariei, care confirma faptul ca padurea din comuna a fost furata. „Vinovati sunt proprietarii de padure ca nu s-au asociat intre ei. Trebuia sa faca o asociatie si sa plateasca o firma de paza. Ei nu s-au organizat in niciun fel si acum se plang ca li se fura padurea. Sa reclame furturile”, a afirmat secretarul Primariei. Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau confirma ca sunt probleme cu furtul de lemne la Blagesti. „In momentul de fata exista trei dosare penale cu autori cunoscuti. In plus, alte dosare sunt in lucru”, a declarat Narcisa Butnaru, purtator de cuvant al IPJ Bacau. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. SUNT EXAGERATI AU TAIAT TOATA PADUREA EU LOCUIAM ACOLA IN SAT ACUM 7 ANI SI ERA O FRUMISETE PADUREA AIA ACUM NU MAI E NICI MACAR UN COPAC SUNT NISTE IDIOTI

Adauga un comentariu

*