A ramas in coada de peste!

FCM Bacau, la mana unei licente descoperite in sertare!

Se cunosteau datele problemei inainte de Adunarea Generala a Actionarilor FCM Bacau. In aceasta sedinta urma sa se decida daca echipa va continua in Liga a II-a, sau se va retrage. Sedinta a fost programata pentru ora 14. Consilierii locali, acţionarul minoritar, AS FCM, reprezentat in AGA de Marius Capusa, dar si Dumitru Sechelariu, invitat la sedinta, trebuiau sa ia o hotarare in ceea ce priveste soarta echipei. A fi sau a nu fi in Liga a II-a? Se stia ca Dumitru Sechelariu solicitase prelungirea pentru inca doi ani a concesiunii Petei Centrale, pentru cedarea definitiva a echipei. Primarul municipiului, Romeo Stavarache, declarase marti ca nu accepta aceasta varianta. Destinul echipei parea pecetluit.

Variante

Si totusi, inaintea Adunarii Generale a Actionarilor FCM Bacau ne aflam in fata unui pahar umplut pe jumatate. Optimistii vedeau partea plina si sperau ca se va ajunge la o intelegere, Consiliul local urmand sa preia FCM Bacau si astfel sa aloce o parte din cei 35 de miliarde de lei destinati fotbalului bacauan. Cei care vedeau doar partea goala a paharului erau convinsi ca nu se va ajunge la niciun acord si ca AGA ar putea hotari retragerea echipei din campionat, conditii in care FCM Bacau ar reveni din vara la Asociatia Sportiva si se va putea inscrie in Liga a III-a. Consiliul Local va infiinta o noua echipa pe care s-o inscrie, din vara, tot in Liga a III-a, obiectivul fiind ca in doi ani noua structura sa ajunga in primul esalon.

Surpriza!

Desi programata pentru ora 14, la ora 15 sedinta inca nu incepuse si se vehicula ideea in culise ca, Primaria descoperise ca blazonul, palmaresul si tot ceea ce tinea de echipa ar fi apartinut municipalitatii, si nu lui Dumitru Sechelariu, ceea ce modifica esential datele problemei! Mai mult, ca FRF eliberase in 1996 o licenta Primariei Bacau! Se spunea ca, in aceasta situatie, Consiliul Local ar putea obtine de la FRF cesiunea definitiva a echipei FCM Bacau, fara sa mai fie nevoita sa ajunga la o intelegere cu AS FCM Bacau!

Si totusi…

Dumitru Sechelariu n-a participat la sedinta. Reprezentatii AS FCM au soliciat prelungirea contractului pana in 2015. Consilierii locali n-au fost de acord, intrucat spatiile sunt in litigiu. Astazi, joi, presedintele FCM Bacau, Relu Damian, se va deplasa la FRF unde va prezenta documentele din 1996. Daca FRF le va accepta sau nu, ramane de vazut. Cert este ca se va solicita FRF amanarea partidei de sambata, cu Steaua II. Luni, 22 martie, este prevauta o noua sedinta a AGA, pentru a se decide soarta FCM Bacau.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*