Primarii din Onesti si din Adjud sint nemultumiti de drumarii guvernamentali

Emil Lemnaru, primar al municipiului Onesti, si Constantin Armencea, primar al orasului Adjud, au criticat cu vehementa activitatea structurilor guvernamentale, pentru reactiile pe care aceste organisme le-au avut fata de solicitarile privind efectuarea de reparatii pe drumurile nationale care tranziteaza cele doua localitati. Astfel, primarul Emil Lemnaru, la ultima sedinta a Consiliului local, s-a aratat extrem de nemultumit de faptul ca cele 16 kilometri de drumuri nationale care trec prin Onesti nu au fost nici acum asfaltate, desi au trecut cativa ani de zile de cand aceste segmente de drumuri au fost preluate, temporar, in administrarea directa a Ministerului Transporturilor, prin intermediul unor hotarari de guvern. Transferul la Ministerul Transporturilor s-a efectuat tocmai cu scopul de a se face modernizarile, reabilitarile, reparatiile si intretinerile necesare, insa nu s-a facut aproape nimic din toate acestea. “Atat Calea Marasesti, cat si celelalte segmente de drumuri nationale apartin de Compania nationala de drumuri din Romania, iar cei de la Ministerul Transporturilor au obligatia sa le intretina – a spus primarul Emil Lemnaru. Noi, prin parlamentarii din colegiul nostru, am facut toate demersurile necesare. Sunt 16 kilometri de drumuri, care trebuiau realizate din 2008, dar ministrul de atunci nu a mai inclus in documentatia de licitatie si segmentele de drum care erau in administratie la dansii, dupa ce obtinusera hotarari de guvern ca sa fie rezolvate de dansii. Prin transferul segmentelor de drum in administrarea Ministerului Transporturilor s-a incercat degrevarea bugetului local cu sumele atrase de la bugetul de stat, pentru ca sa ramana bani pentru repararea altor drumuri din municipiu”. Si in Adjud exista o situatie similara, dar cu deosebirea ca segmentele de drumuri nationale care tranziteaza acest oras nu au fost preluate inca in administrarea directa a Ministerului Transporturilor, pentru ca demersurile facute in acest sens au esuat, iar primarul Constantin Armencea este foarte suparat din aceasta cauza. “Pentru ca nu avem fondurile necesare pentru reabilitarea si plombarea sectoarelor de drum DN 2 E 85 si DN 11 A, Adjud – Onesti, care traverseaza municipiul Adjud, am facut mai multe adrese catre Ministerul Transporturilor – a declarat primarul Armencea, pentru Monitorul de Vrancea. Prin acestea am solicitat ca cele doua sectoare de drumuri nationale, in lungime totala de aproximativ 3,5 kilometri, sa fie transferate din proprietatea si administrarea Primariei Adjud, in proprietatea statului si administrarea CNADNR, urmand ca banii pentru reabilitare sa fie alocati din fondul de rezerva al Guvernului. Desi am depus adrese, hotarari ale Consiliului Local Adjud prin care a fost aprobat acest transfer si note de fundamentare pentru intocmirea proiectului de hotarare de guvern, inca din anul 2008, nu am primit nici un raspuns concret nici pana azi”.

Teapa liberala pentru Onesti si Adjud

Primarul din Adjud este suparat pe actualul ministru pedelist Radu Berceanu, caruia i-a trimis adrese disperate, dar si mai suparat este pe fostul ministru al transporturilor, liberalul Ludovic Orban, care a promis, in 2008, ca va rezolva problema. Promisiunea a fost facuta in timpul campaniei electorale din vara lui 2008, atunci cand s-a asfaltat soseaua din Adjud si Onesti, dar nu a fost onorata. “Acest lucru nu s-a intamplat nici pana azi”, spune primarul din Adjud, Constantin Armencea. Si mai suparat pe ministrul liberal este primarul din Onesti, Emil Lemnaru, pentru ca alt lucru care nu s-a intamplat nici pana azi este asfaltarea pana la Onesti a soselei de la Adjud, care a fost oprita in comuna Stefan cel Mare, cu cativa kilometri inainte de intrarea in municipiu, si asa a ramas de atunci. Edilul-sef din Onesti spune ca bucatica ramasa urma sa fie asfaltata in toamna, daca in municipiu iesea primar Ioan Aron Popa, candidatul PNL, insa acesta nu a fost ales, iar segmentul de drum nu a mai fost asfaltat. “Cel de sus a zis sa fie Lemnaru primar in continuare si am ramas cu aceasta problema pe capul nostru – a spus Emil Lemnaru. Soseaua a fost stopata la limita dintre doua localitati, Stefan cel Mare si Onesti, iar actiunea a fost una de ordin politic”. Pentru moment, primarul din Onesti a facut demersuri la Directia judeteana de drumuri nationale, pentru a se face macar o plombare, daca asfaltarea nu este posibila. “Au inceput deja sa faca decaparea de la Belci catre intrarea in oras, merg apoi catre Bulevardul Republicii si se vor duce catre Poiana Sarata, ca sa refaca toate plombele care sunt necesare, dupa care au promis ca vor veni pe segmentul de pe Calea Marasesti, pana la Radeana – a mai precizat primarul Emil Lemnaru. Au promis acest lucru si sper sa se tina de cuvant. In acest sens, noi vom face solicitari si la Ministerul Transporturilor, la domnul Berceanu, ca sa ne ajute”.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. doilalet a zis:

    v-ati vazut sacii in caruta….dar in onesti de ce nu va faceti datoria?nici cu dezapezitul nici cu reparatul…sa va fie rusine….

  2. Taxele impuse proprietarilor de autoturisme se maresc si se inmultesc pe zi ce trece. Ne rupem masinile pe drumurile pentru care platim vrind nevrind o avere. Unde sunt banii platiti in taxe si altele? Cine ne repara masinile? Este timpul sa dam in judecata guvernul.

  3. Soseaua dela intersectia cu gara Onesti si pana la Radeana este sub orice critica iar cei de la Drumuri nationale fac controale la rovignete.Mai bine ar iesi sa asfalteze si apoi sa ceara corectitudine de la soferi !

  4. planetara rupta a zis:

    Domnu’ Lemnaru,am o propunere:mai bine umpleti gropile de pe Calea Marasesti cu pietris.Va asigur ca ne faceti un bine…

  5. Bursuc Jean a zis:

    De cand Onestiul figureaza ca localitate urbana calea Marasesti, de la Fabrica de cherestea, prin cartierele Crucea de Patra si Borzesti este sub orice critica: in prmul rand, existenta gropilor cat cuprinde, iar in al doilea rand tebuie mentionata lipsa totala a trotuarelor incat pietonii sunt nevoiti sa circule pe partea carosabila expusi fiind la grave accidente.
    La fel de jalnic se prezinta si portiunea din DN 11 la intrarea dinsper Bacau in Onesti in dreptul Oborului.
    Apare in mod evident lipsa totala de preocupare a municipalitatii in amenajarea parii carosabile,a locurilor de parcare in latirea drumlui.
    Acest lucru se observa mai cu seama in zilele de sambata in prima jumatate a zilei cand soseaua este blocata de carute si autovehicole de tot felul.
    Personal n u gasesc niici un motiv de desculpare a Primariei, dat fiind ca cele aratate nu sunt de ieri sau alaltaier ci din totdeauna.
    Aceste stari de lucruri sunt o nota proasta pentru gospodarii orasului.
    Daca protiunile de strazi mentionate mai sus n-au fost amenajate in perioada vemurilor mai bune,in prezent sunt sanse foarte palide, data fiind criza economica.

Adauga un comentariu

*