Din ciclul „Spaga la romani”

Romanii nu dau spaga pentru  a obtine un loc de munca
Trei sferturi dintre romani refuza sa dea şpaga pentru a obţine un loc de munca şi peste 17 la suta ar fi dispuşi sa dea bani pentru obţinerea unui job pe care il considera „bun”, rezulta dintr-un sondaj de opinie „Şpaga – pro sau contra”, realizat de Jobsinro.ro in perioada 12 – 17 martie. Intrebarile sondajului au fost vizat corectitudinea procesului de angajare din Romania din perspectiva angajatului, in urma raspunsurilor centralizate rezultand ca cinci la suta dintre participanţi au obţinut ultimul loc de munca dand şpaga, iar alţi doi la suta au afirmat ca au obţinut in acest mod cel puţin un loc de munca. De asemenea, 17,3 la suta dintre persoanele care au completat chestionarul au afirmat ca sunt dispuse sa dea şpaga „pentru obţinerea unui job bun” şi doar 0,4 la suta au fost in situaţia in care au incercat sa dea şpaga şi au fost refuzaţi. Majoritatea persoanelor chestionate (75,3 la suta) au afirmat ca refuza sa dea bani pentru a fi angajate.
„Este important de observat ca procentul celor care ar da şpaga este de peste doua ori mai mare decat procentul celor care au utilizat şpaga cu succes, sau, altfel spus, angajatorii sunt mai puţin receptivi la argumentul şpaga”, precizeaza iniţiatorii sondajului. Sondajul de opinie s-a desfaşurat la nivel naţional, in total 1.627 de vizitatori ai site-ului Jobsinro.ro, dintr-un total de 37 000 de vizitatori unici, completand chestionarul.

Romanii nu dau spaga pentru  a obtine un loc de munca
Trei sferturi dintre romani refuza sa dea şpaga pentru a obţine un loc de munca şi peste 17 la suta ar fi dispuşi sa dea bani pentru obţinerea unui job pe care il considera „bun”, rezulta dintr-un sondaj de opinie „Şpaga – pro sau contra”, realizat de Jobsinro.ro in perioada 12 – 17 martie. Intrebarile sondajului au fost vizat corectitudinea procesului de angajare din Romania din perspectiva angajatului, in urma raspunsurilor centralizate rezultand ca cinci la suta dintre participanţi au obţinut ultimul loc de munca dand şpaga, iar alţi doi la suta au afirmat ca au obţinut in acest mod cel puţin un loc de munca. De asemenea, 17,3 la suta dintre persoanele care au completat chestionarul au afirmat ca sunt dispuse sa dea şpaga „pentru obţinerea unui job bun” şi doar 0,4 la suta au fost in situaţia in care au incercat sa dea şpaga şi au fost refuzaţi. Majoritatea persoanelor chestionate (75,3 la suta) au afirmat ca refuza sa dea bani pentru a fi angajate.”Este important de observat ca procentul celor care ar da şpaga este de peste doua ori mai mare decat procentul celor care au utilizat şpaga cu succes, sau, altfel spus, angajatorii sunt mai puţin receptivi la argumentul şpaga”, precizeaza iniţiatorii sondajului. Sondajul de opinie s-a desfaşurat la nivel naţional, in total 1.627 de vizitatori ai site-ului Jobsinro.ro, dintr-un total de 37 000 de vizitatori unici, completand chestionarul.

Adauga un comentariu

*