Hoţii reactivează „Pisicuţa” de Sărbători

În perioada premergătoare Paştelui, hoţii „cibernetici” profită de apetitul românilor pentru cumpărături şi-şi îndreaptă atacurile către bancomate.

„După modelul «Bancpost», consacrat cu doi ani în urmă chiar de Paşte – când mii de români, mulţi dintre ei poliţişti, procurori sau parlamentari, s-au trezit fără bani în conturi -, şi anul acesta hoţii vor profita de apetitul oamenilor pentru cumpărături ca să-şi reorienteze «atacurile» către bancomate”.

Aşa a vertizează poliţiştii care se aşteaptă ca numărul fraudelor informatice să crească în această perioadă de criză economică, cu atât mai mult cu cât „conaţionalii noştri sunt campioni europeni la acest capitol”.

„Problema este că, deşi furturile de date de pe card şi în şelăciunile prin internet sunt tot mai frecvente, oamenii de bunăcredinţă nu s-au obişnuit cu faptul că ar trebui să-şi ia măsuri de precauţie şi devin victime sigure”, au explicat poliţiştii.

Specialiştii Institutului de Pre venire şi Psiho-Sociologie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei au pregătit însă un întreg set de sfaturi bune de urmat pentru a evita neplăcerea de a vă trezi fără bani, în prag de Sărbători.

Continuarea aici (EVZ.RO)

Adauga un comentariu

*