Orfanii români, din nou pe agenda Bruxelles-ului

O nouă petiţie prin care Italia cere deblocarea adopţiilor internaţionale pentru copiii români va fi discutată azi în Parlamentul European.

La patru ani de la momentul la care încercau să forţeze mâna guvernului de la Bucureşti, europenii reiau lobby-ul puternic pentru deblocarea adopţiilor internaţionale în cazul copiilor români. O cerere în acest sens va fi discutată chiar astăzi, în Comisia de petiţii a Parlamentului European. Asta, în condiţiile în care România a interzis adopţia internaţională încă din 2005.

Reprezentantul ţării noastre, social-democratul Victor Boştinaru (care a anunţat deja că se va pronunţa împotriva cererii), va trebui să o înfrunte chiar pe preşedinta Comisiei, italianca Erminia Mazzoni, care susţine petiţia iniţiată de conaţionali ai săi ce reprezintă organizaţia „Amici dei Bambini” („Prietenii copiilor”). Concret, organizaţia arată că România ar încălca, în acest moment, convenţiile referitoare la drepturile copilului şi cere sancţionarea ţării noastre.

Continuarea aici (EVZ.RO)

Comentarii

  1. Cred ca ar trebui intai sa se creeze un cadrul legislativ care poate facilita o mai usoara procedura de adoptie in cazul solicitarilor din partea cetatenilor acestei tari. Acum procedura e foarte greoaie.

Adauga un comentariu

*