Va mai amintiti de Sport Club Bacau?

Reunita luni, Adunarea Generala a Actionarilor SC FCM Bacau SA a amanat pentru miercuri luarea unei decizii in privinta viitorului echipei. George Bogatu, consilier bacauan, a anuntat ca municipalitatea intentioneaza sa investeasca intr-o noua echipa de fotbal, ca alternativa la FCM Bacau: „Veti vedea ca, de la vara, Bacaul va avea o noua echipa de divizia B, care se va numi Sport Club“.Va mai amintiti de SAC Bacau? In 1973 – 1974, echipa Dinamo Bacau a ocupat locul 17 din 18 echipe si a retrogradat in Divizia B. Odata cu retrogreadarea, devine SC Bacau, conducerea fiinbd incredintata lui Corneliu Costinescu. Echipa este preluata, initial, de Mircea Nedelcu, care va trece apoi ca secund, din iarna lui 1975, al antrenorului Gheorghe Constantin. Dupa un sdingur an in „B”,  (1974 – 1975), Sport Club revine pentru a patra oara in Divizxia A. Cine juca la SC Bacau in 1975 ? Coman, Ursache, Voinea-  Carpuci, Catargiu, Lunca, Volmer, Pruteanu, Hritcu, Margasoiu, Botez, Sosu, Pana, Baluta, Dutan, V. Popa, Chitaru, T. Ilie.

Comentarii

  1. Echipa se numea deja Sport Club cand a retrogadat in B in anul de gratie 1974. In rest , articolul este OK ! Felicitari si pentru faptul ca ai rememorat numele acelor excelenti fotbalisti care au facut cinste orasului Bacau. Din pacate acum avem un primar venetic , de o rautate iesita din comun , care cu siguranta va distruge sportul bacauoan. Trebuie anihilat de urgenta acest nenorocit !!!

  2. lui ficus cu s de la seche a zis:

    tu comentezi barbosule ?

  3. ghelase iancu a zis:

    Pe mine ma intereseaza echipa in Liga intai.Seche n-are bani ptr.asa ceva.Mancatoria lasati-o deoparte.Alaturati-va unui proiect cu acest deziderat.Daca nu reuseste…ii vom taxa cu ce merita.

  4. Pana la astfel de proiecte nu ar fi rau ca una din televiziunile locale sa caute imagini cu vechii jucatori ai clubului bacauan .Facand un astfel de lucru cred ca ar atrage atentia celor ce iubesc sportul ,in special fotbalul ,si nu ar ramane indiferenti la reinfiintarea Spor Club Bacau ,cu culorile alb-rosu,si mentinerea sa macar cat vechiul club a activat in divizia A.

Adauga un comentariu

*