Banca “generalilor”

A fost ziua Politiei Romane. S-au citit mesaje de tot felul, primite de prim-ministrul Emil Boc, ministrul de Interne Blaga si de la seful IGPR, Petru Toba. Aplauze? Vlaguite Retinute. Mai puternice au fost cele adresate mie, ca ziarist participant la Cupa Presei la tir! Cam aceasta a fost atmosfera in prima parte a sedintei festive desfasurate in sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau, ieri, la pranz. Si aveau si de ce sa fie retinute aplauzele. Spre marea cinste a sefului IPJ Bacau, comisar sef Vaile Oprisan, la festivitate a fot invitati si fostii sefi ai Inspectoratului, lucru mai rar in ultima perioada de timp. V-o spune unul care, de vreo 18 ani, se afla in anturajul acestei institutii. Am avut prilejul, nu numai eu, ci si mai tinerii activisti ai politiei bacauane, sa faca cunostinta cu chestorul Vasile Vrabie, colonelul Ionica Damian, colnelul Nelu Nita, colonelul Ionel Rusu, colonelul Dumitru Berbece, colonelul Gheorghe Luca, colonelul Berila, fosti conducatori ai politiei bacauane. Pacat ca nu se organizeaza, periodic, o intalnire cu acesti ofiteri superiori ai politiei bacauane, care ar avea multe de povestit din experienta lor. Multi din politistii bacauani  care se aflau in sala nu stiau prea multe despre Vasile Vrabie, singurul chestor din politia bacauana. O discutie cu el ar fi, oricand, binevenita. Sau cu Nelu Nita, cel care a revolutionat politia municpiului. Cu Ionica Damian, sau Ionel Rusu. Ca sa nu mai vorbesc despre nea Mitica Berbece, poate singurul sef al politiei bacauane pe vremea caruia politistii au dus-o bine. Cum? Au dus-o bine si atat. O recunosc si cei care i-au urmat la conducerea Inspectoratului si care, pe vremnea lui, ii erau subalterni. As fi vrut sa-i vad printre partricipanti pe colonelul Schiopu, sau pe colonelul Ionita si, de ce nu, pe genralul Mircea Mihaila, primul de acest fel din politia bacauana. Sau pe nea Cosatica Luca, un om deosebit. N-a fost sa fie. Poate data viitoare. De aceea, la aniversare, numai de bine. Si multa stima pentru cei trecuti pe tabloul de marmora de pe holul Inspectoratului Judetean. Astazi, ca de maine, mai vedem.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. curios-ul a zis:

    Sunt curios ce ar putea invata mai tinerii politisti de la VASILE VRABIE ? Cum sa faci matrapazlacuri cu petrol, cum sa fii lingusitor pe la PSD si sa te rogi de ei sa te faca presedintele tarii general, cum sa fii cu 2 fete fata de colegi? cum sa fii un comunist adevarat ? Nea Vasile, du-te bre si lasa-ne in pace ! Zi mersi ca nu te-a luat Dna-ul la intrebari !

  2. Fie-i tarina usoara lui Oancea a zis:

    Mindirigiule esti gretos de lingusitor. Ce ti-au dat? Carnetul degeaba? Oricum articolele tale sunt pline de grasimea si mizeria linguselii.
    Cit despre Politia Bacauana – numai de bine. Vezi ca toti care au avut functii si au iesit la „pensie” ca sa nu se duca la puscarie sunt burdusiti de banii din spagi. Mizerie, colcaiala, spaga, incompetenta = politia bacauana.
    AAAAA… era sa uit . Mai ales camatarie cu sagetile Badarica si Mircea Oancea.

Adauga un comentariu

*