Patron de magazin reclamat de fantome

In comuna Sarata, patronul unui magazin a fost reclamat, recent, de un om care a murit in urma cu trei ani. Ba mai mult, reprezentantii institutiilor de control unde a ajuns petitia s-au deplasat in teritoriu si l-au amendat pe patronul „parat” de mort.

Stupoare in comuna Sarata! Romica Coseraru, patronul unui magazin din centrul comunei, a fost reclamat, luna trecuta,  la Directia de Sanatate Publica (DSP), Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) si Garda Financiara (GF) de catre Dumitru Haidau, care, a murit in 2007. Patronul nu isi explica cine se tine de glume proaste, dar crede ca farsa este facuta fie de partonul vreunui alt magazin din comuna, care vrea sa puna bete-n roate concurentei, fie de cineva din sfera politicului, care urmareste sa plateasca niste polite vechi. „Am ramas socat cand am vazut ca imi vin tot felul de controale peste mine, de prin toate partile. Reclamatia era semnata de un om de la noi din sat care este decedat din 2007. Nici macar nu se sustinea reclamatia, ca acolo erau scrise numai minciuni. Ca cica as vinde tigari de contrabanda, facute in Republica Moldova. Nici gand! N-am avut in viata mea astefel de tigari”, a explicat Coseraru care tinea in mana certificatul de deces al lui Haidau. Cristina Coseraru, sotia patronului care este si administrator al societatii, este convinsa ca toate controalele au fost „cu dedicatie”. „Pai ce sa mai cred! Ce sa mai spun, daca numai la mine vin? Toate controalele pe capul meu! Adica, eu n-am mai pomenit ca organele de control sa fie puse pe drum de un mort”, a mai adaugat sotia patrnului. In urma verificarilor cei doi soti s-au procopsit si cu ceva amenzi: 1.000 de lei de la comisarii Garzii Financiare, 600 de lei de la inspectorii veterinari iar cei de la DSP le-a inchis magazinul o saptamana fiindca vanzatoarea nu absolvise un curs de igiena.

Autoritatile au raspuns mortului

Reprezentantii institutiilor care au facut controale la magazinul lui Coseraru afirma ca sunt obligati sa ia in seama toate sesizarile primite deoarece nu au de unde sa stie daca persoana care semneaza petitia traieste sau este o gluma proasta. „Noi luam in seama toate aceste reclamatii, mai ales daca omul isi lasa si numele in clar, si adresa. Ba ai mult, in termen de 30 de zile formulam si raspunsul. Daca persoana care a reclamat este decedata, se intoarce plicul inapoi. Asta e procedura”, a declarat Gabriel Taban, director coordonator adjunct al Garzii Financiare Bacau (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. „Noi luam in seama toate reclamatiile……….”, uite asa si mortii dau de lucru distinselor organe de control ale statului roman:
    Deci:-DSP;
    -DSVSA;
    -ITM;
    -OJPC;
    -GF+5 soferi
    5 masini,2 pana la 4 persoane(adica controlori)in masina-au constituit „corpul de control” -ORGANITELE-prin care actioneaza statul la comanda bascalitoare a unui „mort”, care au pus in visteria bugetara 1600 lei.Calculati mai departe eficienta controlului:Cat au cheltuit cele 5 masini cu cele 15-20 de persoane.Unde este interrelationarea acestor institutii. Aloo…, sa o crezi dumitale domnule care justifici „stiintific” procedura controlului-tipic ceausito-bolsevica. Era mai simplu ca cei cinci sa fi comunicat, apoi un telefon la politia locala, niste data despre bietul” reclamagiu” si se rezolva problema-ne deplasam sau nu ne deplasam. Doamne cat au astia de treaba.Dar zau nu sunt prea multi si cu salarii frumusele? Voi ce spuneti? Unde este crizaaaaaaa…….?

  2. Asta demonstreaza cat sunt de competenti ……iau in considerare o reclamatie fara sa ceara un document de identitate……frumoase exemple.

  3. Apropo: Formulam in termen de 30 de zile raspunsul, petitionarul este mort de 3 ani, o expediem prin posta- iara o cheltuiala aiurea- petitia vine inapoi ptr. ca nu-l gaseste pe destinatar, ce faceti cu ea mai departe? Distinsul V.R. in timpul revolutiei a pus o hartie igienica pe masa la niste vorbitori despre evenimente si le-a transmis sa se stearga cu ea, dar nu unde trebuie ci la gura….

  4. Apropo: Formulam in termen de 30 de zile raspunsul, petitionarul este mort de 3 ani, o expediem prin posta- iara o cheltuiala aiurea- petitia vine inapoi ptr. ca nu-l gaseste pe destinatar, ce faceti cu ea mai departe? Distinsul V.R. in timpul revolutiei a pus o hartie igienica pe masa la niste vorbitori despre evenimente si le-a transmis sa se stearga cu ea, dar nu unde trebuie ci la gura…. dar cum vine, cei „5” trimit separat cate un raspuns?.Bai ce de munca ba……

  5. Am fost personal in acel magazin foarte neigienic,unde miroase as mucegai si a usturoi,un magazin intr-o singura incapere unde se vand atat produse alimentare cat si produse alcoolice.E oribil de jegos magazinul,produse expirate si baba aia care vinde e super rapanoasa :)))

  6. Cand ai fost ultima data in acel magazin?

  7. Cand ai fost ultima data in acel magazin?
    Nu cred ca e mai rapanos ca cel de la camin…

  8. Scuze Anonymus,
    Am uitat sa specific; vanzatoarea din Dealu Nou e mai curata decat betivele lui Argatu din magazinul lui de la Camin. De asta sunt sigur, ce se intampla la Sarata-Bai nu stiu – nu comentez.

  9. Va dau dreptate voua, nu cunosc patronul, nu cunosc magazinul, eu am comentat „procedura” controalelor, avand in vedere de la cine venea reclamatia.Va respect parerea voastra referitoare la magazinul cu pricina…

  10. cristivicovanu a zis:

    Cand primesti unu sau doua controale te gandesti la o posibila coincidenta,dar la trei deja e clar ca cineva iti poarte grija. iar o persoana decedata sa faca o reclamatie asta e incredibil.Asta e culmea prostiei.

  11. „C’est la vie!” Spune francezul. America este tara tuturor posibilitatilor iar Romania este tara unde totul este posibil. Un lucru este clar; nu mor caii cand vor cainii

  12. Cineva a spus:”Universul si prostia sunt infinite,nici eu nu sunt sigur de primul”….
    OK Macedon,cristivicovanu,Anonymous. Sa aveti o zi binecuvantata!

  13. ai prieteni buni romica
    mancatear un caine si pe tine si pe neau tau
    ala e un magazin de rahat la fel cum e in toata comuna aia
    nu stiu la ce le mai trebuie magazine in saracia aia

  14. *neamu

  15. esti prost macedon

  16. cine mai e ca el , a aparut la ziar

  17. mai nou acum se da cu betisoare parfumate….kkt d magazin

  18. aNONYMUS a zis:

    Asa e. sa-l manance shi sa ramana argatu cu tiganca lui (doamna Telimbeci)sa va dea salam de la groapa de gunoi de la balcescu. Asa spun satenii ca au cumparat de la magazinul lor o multime de produse expirate.
    La argatu nici betisoare nu se folosesc ca nu stiu ce-s alea.

  19. va spargeti in bashini la ziar

  20. Ca sa ai tu ce mirosi bai anonimus ca parfumul e scump.Iar tu nici basini nu ai caci trebuie sa mananci ca sa le produci. Sunt sigur ca esti un muritor de foame.
    Du-te la Argatu sa-ti dea pe datorie.

  21. bai macedon esti prost ma c nu intelegi????cacamas pe magazinele tale

  22. NO BĂSESCU DAY a zis:

    Băsescule nu te mai suportam! Pleacă pe mare nene! Ești nociv și nu aduci nici un beneficiu, doar iluzii, ca ierburile alea etnobotanice. Ia-ți puloveru albastru, Aliodoru, blonda și cară-te peste mări și țări acolo unde mai sunt ca tine. Venezuela, Cuba, vezi numai destinații exotice. De când ai câștigat alegerile nu-mi mai tai paru, să fiu exact contrarul tău. Tu ai chelie eu am plete, du ai pulover albastru eu rămân la bustu gol, tu mănânci mâncăruri alese eu rămân flamand, tu trăiești din buget eu mor din cauza lui. A nu se înțelege că e alegerea mea să trăiesc asa. Ne-ai sărăcit nene. Cum ar scrie Marin Preda ..tu-ți gura mă-tii. Mă nene da tu mă crezi curvă să-mi iei jumate din ce produc. Tu știi că și să fii pește e faptă de închis. Îți trebuie și alocația copiilor mai nesătulule. Ești nociv ca laptele cu melamină. Ai atâția lingăi pe lângă tine că trebuie să mânci și să „elimini” mult ca să simtă fiecare gustu a ceva. Păi toți ăia numai ceva de ăla merita nene. De la noi toți. Azi sunt așa de violet încât și treaba aia o fac violet. Ne distrugi existenta nene. Ești nașpa. Știi de ce te votează lumea? Nu știi? Îți spun eu că nu știi. Habar nu au nici ei de ce au făcuto. Le-ai dus ulei și orez și le-ai aruncat pe jos. Ei s-au aplecat să le culeagă și dacă tot erau aplecați cum să fi ratat ocazia ha?! Ți-e drag poporul ăsta ca la pisici apa. Ești fals, uz de fals și te mândrești cu asta. Ești o făcătură. Ești nociv ca mărfurile made in China. Ești re-etichetat ca mărfurile ce ajung în portul din Napoli sau carnea din conservele Montana adusă expirata cu vaporu din Argentina, pusă în cutii sau făcute hamburgeri cu toată partea putred încă pe ea, și trimisă la fast-food-uri și în supermarketuri cu eticheta made in Italy. Tu și cei din jurul tău sunteți perfecții urmași ai lui Traian. Nu a existat în lumea asta imperiu mai corupt decât cel roman. În maratonul către introducerea monedei € ai fost un coi în talpă. Ești declinul moral al romanilor și dacă nu crezi mai citește odată textul ăsta.Valabil pentru toate neamurille lui Argatu; cumatrii – Marcel Coseraru, Enasel Iosif, fini de cununie, Fam Bordeianu din Dealu Nou si toti pupincuristii PDL-isti consilieri ai CL Sarata. Apropo nu cautati sa ma gasiti dupa ID pt ca am scris acestea dintr-un NET-CAFE. HIIIIIII !

    NO BĂSESCU DAY

  23. PROPUN SA FACETI UN CONTROL LA FRIZERIA GINA DIN BACAU STR ANA IPATESCU 4 SA VEDETI SI SA SPUNETI DACA E CORECT CE VEDETI ACOLO

Adauga un comentariu

*