Mii de copii romano-catolici din Moldova vor participa sambata, 5 iunie, la Sarbatoarea Copiilor la nivel diecezan. Evenimentul va avea loc in localitatea Lespezi din judetul Bacau.
Potrivit unui comunicat de presa al Episcopiei Romano-Catolice de Iasi, in centrul zilei este sfanta Liturghie, care va incepe la ora 11.00, oficiata de PS Aurel Perca. La celebrare vor fi prezenti si numerosi preoti. Intalnirea din acest an, cu tema „Isus este Invatatorul meu”, raspunde indemnului papei Benedict al XVI-lea de a educa tinerele generatii la descoperirea si trairea credintei crestine. Cu ocazia acestei sarbatori, PS Petru Gherghel a adresat copiilor din dieceza un mesaj intitulat „Langa altar, in jurul lui Isus si al preotilor”. Tabloul care il reprezinta pe Isus binecuvantandu-i pe copii va fi preluat la finalul Liturghiei de parohia care va organiza anul viitor Sarbatoarea Copiilor. Dupa-amiaza va avea loc festivalul copiilor, un moment cultural-artistic realizat de copii pentru copii. Intalnirile precedente au fost la Bacau – „Sfantul Nicolae” (2002), Roman – „Sfanta Tereza a Pruncului Isus” (2003), Iasi – „Sfanta Tereza a Pruncului Isus” (2004), Sabaoani (2005), Faraoani (2006), Rachiteni (2007), Izvoare (2008) si Gheraesti (2009). Sarbatoarea Copiilor este o intalnire a copiilor catolici din parohiile Diecezei de Iasi, impreuna cu cei care se ocupa de formarea lor si cu preotii din parohii. Sarbatoarea se inscrie in dorinta Bisericii de a-l face cunoscut pe Isus Cristos celor mici, fiind in acelasi timp si o buna ocazie ca acestia sa dezvolte in ei germenul credintei primit la Botez.
Este benefic intalnirile de genul acesta pe care il promoveaza catolicii, prin care sa fie prezenti parintii si copii, dar la aceste intalniri ar trebui sa fie invitati si reprezentanti din cultul ortodox. Chiar si din celelate culte religioase, sau de alte nationalitati pentru ca populatia sa se apropie mai mult de Isus Hristos si de Dumnezeu si sa se cunoasca si sa se respecte reciproc macar ca oameni.( sa fie prezenti si cetatenii din toate cultele religioase sau alte nationalitati sa lase orgoliile si opiniile pe care le are fata de societate pentru ca ne trebuie unitate in diversitate indiferent de religie sau sex. poate sa traiasca fiecare cu credinta sa dar sa fie prezenti la o intalnire de mare anvergura care se promoveaza binele poporului ) Pentru ca tot cetateanul indiferent de cultul si de nationalitatea de care apartine si de de starea sa sociala pe care o are in comunitate, sa poata promova bunastarea si apropierea de a face numai bine fata de semenii sai ( de oameni ) cu stima.