Boli exacerbate de caldura extrema a zilelor de vara

Bolile de inima. Unul dintre raspunsurile organismului la actiunea caldurii este cresterea ritmului cardiac. Inima va bate mai repede in mod reflex pentru a creste fluxul periferic de sange si a raci astfel corpul. Dar in cazul multor persoane cu afectiuni cardiace inima nu poate tine pasul cu necesitatile organismului, iar racirea nu va fi eficienta.

Persoanele cu afectiuni cardiace iau deseori diuretice pentru a reduce cantitatea de fluide din corp. Aceste persoane sunt mult mai predispuse la deshidratare, iar recomandarea obisnuita din timpul verii de a bea cat mai multe lichide nu este potrivita pentru cei a caror inima nu face fata excesului de lichide.

Hipertensiunea arteriala. Aceasta afectiune comuna scade abilitatea organismului de a se adapta la temperaturi crescute. In plus, hipertensiunea are un impact major asupra inimii, aceste persoane asociind frecvente alte afectiuni cardiace. Majoritatea celor cu hipertensiune au diete sarace in sare, fapt ce antreneaza un prag mai scazut pentru socul hipertermic.

Diabetul. Persoanele cu diabet se pot deshidrata usor cand glicemia lor nu este controlata, iar deshidratarea impiedica corpul sa transpire normal. Din pacate, multi dintre cei cu diabet nu sunt constienti ca sunt deshidratati si nu iau masuri in acest sens.

Obezitatea. Dincolo de riscurile de sanatate binecunoscute, obezitatea creste susceptibilitatea fata de afectiunile declansate de temperaturile crescute. Cu cat volumul corporal este mai mare, cu atat este mai greu sa se piarda excesul de caldura.

Astmul. Caldura nu inrautateste astmul in mod direct. Totusi persoanele cu astm terbuie sa aiba grija in sezonul cald pentru ca aerul are in acesta perioada concentratii ridicate de alergeni. Unele medicamente folosite in tratamentul astmului pot interfera cu procesele de racire ale organismului.

Scleroza multipla. Multe persoane cu acesta afectiune descopera ca boala lor este inrautatita de caldura. A existat chiar un test pentru aceasta afectiune, in care persoana suspectata era pusa intr-o baie fierbinte, fapt ce declansa simptomele. Aceste persoane trebuie sa-si ia masuri preventive pentru a evita supraincalzirea.

Lupusul. Aproape 70% dintre persoanele cu lupus au parte, dupa expunerea la soare, de o agravare a simptomelor: oboseala, eruptie cutanata, dureri articulare. Pentru a evita acest lucru, persoanele cu lupus trebuie sa-si acopere cat mai bine pielea cu haine lungi, sa poarte o palarie, ochelari de soare si sa foloseasca ecrane solare.

Adauga un comentariu

*