Dependenta de droguri si asistenta religioasa

Agentia Nationala Antidrog, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Patriarhia Romana si Administratia Nationala a Penitenciarelor a organizat intre  8 si 10 septembrie, la Manastirea Crasna, din judetul Prahova, un atelier de lucru cu personalul care acorda asistenta religioasa in mediul penitenciar din Romania. Intitulat „Dependenta de droguri si asistenta religioasa”, atelierul de lucru va fi sustinut de reprezentanti ai Centrelor Regionale de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Prahova, Dambovita si Bacau din cadrul Agentiei Nationale Antidrog care, pe langa faptul ca au experienta in domeniul asistentei consumatorilor de droguri, au si calitatea de formatori. Astfel, prin aceasta activitate s-a urmarit transferul catre participanti a unor tehnici de baza in lucrul cu detinutii si fostii consumatori de droguri, a cunostintelor legate de caracteristicile consumului si dependentei de droguri, precum si consolidarea activitatilor de suport destinate acestei categorii vulnerabile din mediul penitenciar.

Totodata, atelierul de lucru si-a propus sa asigure implicarea eficienta a preotilor capelani in asistenta consumatorilor dependenti de droguri care au savarsit fapte penale, precum si pentru reintegrarea acestei categorii vulnerabile in societate.

Consumatorii de droguri, grupuri tinta

Consumatorii dependenti de droguri care au savarsit fapte penale reprezinta unul dintre grupurile tinta ale obiectivelor politicii in domeniul drogurilor din Romania. Experienta de peste 7 ani a specialistilor Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Prahova in domeniu si contactele profesionale ale acestora cu specialistii din mediul penitenciar au relevat cat este de importanta formarea acestei categorii de personal pentru asigurarea unei implicari active in asistenta consumatorilor dependenti de droguri si facilitarea reintegrarii acestora in societate.

Personalul care acorda asistenta religioasa in penitenciarele din Romania reprezinta o categorie profesionala deosebit de importanta datorita contactului direct cu detinutii si suportului spiritual pe care il ofera de-a lungul vietii in detentie, cu implicatii in procesul de reintegrare sociala.

Adauga un comentariu

*