Zece metode demonstrate ştiinţific ca să-ţi îmbunătăţeşti relaţia

Simţi că relaţia ta nu este chiar ce ţi-ai dorit? Sfaturile următoare sunt ingredientele care te vor ajuta să-ţi faci relaţia să meargă. Chiar dacă ai impresia că totul e roz nu e rău să vezi cu ce te-ai putea confrunta.

Iată zece metode demonstrate ştiinţific care te vor ajuta să treci peste impasul din relaţie, potrivitaskmen.com.

Solidifică-ţi prietenia

Cercetătorii au demonstrat că abilitatea nostră de a comunica cu ceilalţi este influenţată de experienţele din copilărie.  Cei care au avut probleme la capitolul socializare încă de mici se vor confrunta cu ele şi mai târziu. Aceste persoane pot deveni geloase, obsedate şi instabile emoţional. Vestea bună e că dacă sunteţi prieteni va merge bine şi relaţia. Încercaţi să petreceţi mai mult timp împreună şi faceţi ceva ce vă place amândurora. Întrebaţi-vă partenerul despre ce îi place, ce nu-i place, ce inetrese noi are pentru că oamenii se mai schimbă.

Apreciază-ţi partenerul

Amintiţi-vă de zilele în care aţi început să ieşiţi împreună, ai fi făcut orice s-o impresionezi. Unul dintre secretele longevităţii unei relaţii este să continui să-ţi apreciezi partenerul.Dacă n-ai idee cu ce să începi, cu siguranţă nu se va supăra dacă îi vei face complimente, dar trebuie să fii credibil.

Concentrează-te asupra prezentului ca să-ţi asiguri viitorul

De multe ori din mai multe motive, multe cupluri se îndepărtează în momente de cumpănă. Ca să construiţi o relaţie solidă începeţi prin a da importanţă şi momentelor obişnuite, nu le ignoraţi. Dacă partenera vrea să-ţi arate ceva ce a citit pe net, ascult-o, chiar dacă nu te interesează.

Nu dramatiza o situaţie

Cercetătorii au demonstrat că perechile nefericite se concentrează pe aspectele negative din relaţia lor. dacă nu eşti de acord cu ce a făcut partenera ta încearcă să-i spui asta fără să-i reproşezi. Pune-te în pielea ei şi n-o vei judeca atât de dur.

Împarte puterea

Când un bărbat nu-şi doreşte să împartă puterea cu partenera, cercetările arată că sunt 81% şanse ca relaţia să se distrugă. Poate că ai reuşit să te impui în carieră, dar este foarte posibil să nu-ţi meargă în relaţie. Partenera ta va ajunge să creadă că părerile ei nu sunt importnate şi că ea nu contează pentru tine. Încearcă să fii mai tolerant!

Găseşte ţeluri comune

Un studiu realizat în colaborare cu un site de întâlniri din Marea Britanie a ajuns la concluzia că 13% din cupluri nu mai au aceleaşi ţeluri. Situaţia reprezintă o bombă cu ceas din moment ce s-a demonstrat că perechile care împărtăşesc aceleaşi vise şi ţeluri durează mai mult. Discutaţi, scopul este să vă daţi seama ce vreţi să faceţi în viaţă.

Încearcă să înţelegi furia

Izbucnirile de furie sunt normale în orice relaţie, dar când furia devine parte din viaţa voastră ar trebui să vă faceţi griji. În spatele furiei, spun cercetătorii, ar putea fi supărarea sau frica de a fi abandonat. Analizează ultima ceartă şi încearcă să înţelegi de la ce a pornit şi să eviţi pe viitor o situaţie similară. De exemplu când ea îţi spune: „Eşti obsedat de muncă!” înseamnă „Mi-e dor de tine şi vreau să petrecem mai mult timp împreună”.

Ieşi din cercul negativ

Cele mai multe persoane care de la începutul relaţiei sunt critice ajung să fie şi mai critice pe parcurs şi se ajunge la conflicte. Când se încing spiritele spune-i partenerei: „Văd că această problemă este importantă pentru tine, sunt prea nervos ca să discut despre asta, hai să vorbim după ce ne liniştim”.

Concentrează-te pe ce se poate repara

Una dintre cele mai mari probleme care provoacă tensiuni într-o relaţie sunt banii. Încercaţi amândoi să găsiţi soluţii ca să vă reveniţi pe plan financiar.

Acceptă ce este de nerezolvat

69% din conflictele dintr-o relaţie sunt legate de conflicte persistente, care apar la nesfârşit. Dacă o problemă îţi provoacă suferinţă atunci e foarte greu să scapi de ea. Cel mai bine este să discuţi cu partenerul tău, ascultă ce are să-ţi spună, cu siguranţă te va ajuta.

Sursa REALITATEA.NET

Adauga un comentariu

*