Moţiunea va trece dacă parlamentarii sunt solidari cu românii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, la Tulnici, că moţiunea de cenzură depusă de opoziţie are şanse să fie aprobată dacă parlamentarii vor înţelege că România traversează un moment dificil şi vor fi solidari cu suferinţele prin care trec românii afectaţi de criză. Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată, miercuri, în Parlament. Dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, Guvernul va fi demis. În caz contrar, noul Cod al muncii se consideră adoptat.

„Cred că trebuie făcut ceva de noi toţi dacă vrem să dăm dovadă de solidaritate în faţa unui necaz cum a fost cel de aici şi ar trebui să putem să dăm dovadă de solidaritate şi când e vorba de viaţa noastră de zi cu zi. Sunt foarte mulţi oameni care vor fi afectaţi de ceea ce se va întâmpla miercuri. Dacă înţelegem că e un moment dificil, vor fi şanse. Dacă nu, mergem mai departe. Nu ne oprim din drum. Singura oprire a unui drum  este o tragedie ca cea de astăzi. În rest nu trebuie să ne oprim şi nu trebuie să cedăm“, a afirmat preşedintele PSD, Victor Ponta.
Moţiunea „Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentate“ a fost semnată de 210 parlamentari social-democraţi, liberali şi conservatori, iniţiatorii criticând în text „modul abuziv în care Executivul încearcă să treacă noul Cod al muncii“.

Guvernul ştie doar să taie din veniturile românilor

Autorii textului moţiunii cri-tică Executivul afirmând că acesta are ca singură filosofie economică tăierile de venituri. „A tăia cu neruşinare, pe de o parte din drepturile de asigurări sociale, din cele de asistenţă socială, din salariile şi aşa de batjocură ale cetăţenilor români (…) şi a orienta, pe de altă parte, resursele astfel obţinute către firme de stat şi private clientelare reprezintă esenţa politicii guvernamentale PDL caracterizată prin corupţie, furt, evaziune fiscală, clientelism, restrângerea drepturilor şi libertăţilor democratice ale cetăţenilor. Aţi chinuit inutil, domnilor guvernanţi, un popor întreg sub deviza prostească conform căreia ‘nu există alte căi de ieşire din criză’, pentru ca astăzi să rea-lizăm cu toţii că, dimpotrivă, există şi alte măsuri posibile, dar care deranjează clientela politică şi cumetria din această ţară“, afirmă semnatarii textului moţiunii. Aceştia consideră că România trece acum prin „perioada cea mai neagră din istoria recentă“ şi că un asemenea climat nu garantează nici măcar siguranţa persoanei şi a proprietăţii. Reprezentanţii USL argumentează că moţiunea de cenzură se doreşte a fi o formă de sancţionare atât a măsurilor noi introduse în Codul muncii, cât şi a modului în care ele sunt adoptate.
Semnatarii moţiunii cer demisia premierului Boc, argumentând că „un om slab“ nu poate fi prim ministru. În moţiune se mai arată că noile prevederi ale Codului muncii duc la o creştere a instabilităţii sala-riaţilor români pe piaţa muncii ca urmare a extinderii excesive a contractelor de muncă pe durată determinată şi a celor de muncă temporară, dar şi a măririi perioadei de probă la angajare.

 

 

Adauga un comentariu

*