Dacă îţi place carnea de miel, cu siguranţă vei pregăti bucate delicioase pentru meniul tău de Paşti. Însă, trebuie să fii atentă la modul de preparare a cărnii de miel şi la alimentele cu care o asociezi, potrivit eva.ro.
1. Este foarte bună pentru persoanele sănătoase. Dacă nu ai probleme de sănătate, carnea de miel este foarte sănătoasă, ne spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie. „Mielul sau iedul intră la categoria carne roşie şi este o sursă foarte bună de proteine de calitate.
2. 100 grame carne de miel conţine 200 – 300 calorii.
3. Conţine mult potasiu.
4. Organele (în special ficatul) de miel, dar şi carnea conţine foarte mult fier care se absoarbe foarte uşor. În acelaşi timp, trebuie să ai grijă la consumul de organe de miel, deoarece au şi foarte multe purine (substanţe toxice) care îngreunează digestia.
5. În carnea de miel, cantitatea de calciu este într-o cantitate mai mică.
6. Vitamina E şi acidul folic se găsesc în cantităţi mici în carnea de mile.
7. Carnea de miel conţine lipide de grăsimi saturate care au efecte aterogen, adică se depun pe artere şi favorizează apariţia bolilor de inimă.
8. Alege un miel care are mai mult de 9 kilograme cu totul. Aşa îţi recomandă prof. dr. Mencinicopschi, deoarece „cu cât este mai mic cu atât conţine mai multe purine care-l fac mai greu digerabil, fiind o opţiune foarte periculoasă în special pentru persoanele bolnave de gută. Este indicat să cumperi un miel sau bucăţi dintr-un miel care să aibă în jur de 10 – 15 kilograme, deoarece carnea va fi mai puţin indigestă decât cea mai fragedă”;