Un VOLKSWAGEN confiscat la Biroul Vamal de Frontieră Sculeni

Echipa comună de control formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră din Biroului Vamal de Frontieră Sculeni a descoperit două persoane care încercau să introducă fraudulos ţigări de contrabandă pe teritoriul Românie. Inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării 319 pachete de ţigări, un autoturism VOLKSWAGEN care avea locaşuri special amenajate şi au sancţionat contravenţional cele două persoane cu amenzi în cuantum de  10 000lei. 

S-a prezentat pentru control vamal la Biroul Vamal de Frontieră Sculeni, un autoturism VOLKSWAGEN, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetăţean român. În urma controlului amănunţit efectuat de echipa comună de control formată din  inspectorii vamali şi poliţişti de frontieră, au fost descoperite 260 pachete de ţigări marca PLUGARUL. Ţigările erau ascunse în locaşuri special amenajate prin modificarea structurală a bordului, descoperindu-se decupaje în caroserie acestuia pentru facilitarea ascunderii ţigarilor.  Autoritatea vamală a  procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi a autoturismului deoarece avea locaşuri special amenajate pentru introducerea frauduloasă pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă. Şoferul a fost sancţionat  contravenţional  cu amendă în valoare de 5 000 lei. La acelaşi birou vamal, echipa comună de control a descoperit pe corpul unui pasager al cursei regulate Chişinău – Cluj, cetăţean moldovean, 59 pachete de ţigări Plugarul. Inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, au sancţionat pasagerul în cauză cu amendă contravenţională în valoare de 5 000 lei .

 

Comentarii

  1. cred ca amenda e cam mica,ar trebui niste amenzi usturatoare pt acesti traficanti,pt ca nu platesc taxe,iar in piata centrala esti asaltat de vinzatorii ambulanti de tigari,care cred ca sunt si niste hoti de buzunare

Adauga un comentariu

*