PDL imparte tara in doua, in privilegiati si vitregiti!

Peste 1.000 de primarii sunt ajutate cu bani de la Guvern pentru plata datoriilor si finantarea unor cheltuieli curente, conform unei hotarari publicate luni in Monitorul Oficial.
GuvernulRomaniei a aporobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa de valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011, cu sume de 66.419 mii leri din Fondul  de rezerva bugetara la dispoziotia Guvernului, prevazuat in bugetul de stat pentru anul 2011, si a;locarea  acesteia bugetelor localke, ale unor unitati administrativ teritoriale. In principiu, un lucru de admiratr. Numai ca, din cele peste o mier de unitati administrative,  aproape in totalitate acestea sunt conduse de primari PDL sau UNPR! Spre exemplu, a fost al;ocatsa suma de 10.000 lei comunei clujene Margau, localitatea natala a premierului Emil Boc! Prin aceasta hotarare, cele mai mici sume acordate, cate 5.000 de lei, le primesc comune precum Roseti, unde primar este social-democratul Nicolae Rajnveanu, sau Sarulesti, unde primar este conservatorul Nicolae Ghezira, ambele din judetul Calarasi.  Cel mai substantial ajutor guvernamental prin aceasta hotarare, 1,15 milioane de lei, ajunge la municipiul Piatra-Neamt, unde primar este democrat-liberalul Gheorghe Stefan. De asemenea, municipiul Calarasi, unde primar este Nicolae Dragu (UNPR), primeste 900.000 de lei, iar in localitatea clujeana Huedin, unde primar este democrat-liberalul Mircea Morosan, ajung 600.000 de lei. Intre sectoarele Capitalei, cel mai substantial ajutor, 400.000 de lei, il primeste Primaria Sectorului 2, unde primar este Neculai Ontanu (UNPR). Urmeaza Primaria Sectorului 5, condusa de social-democratul Marian Vanghelie, cu 350.000 de lei, si Primaria Sectorului 3, unde e primar democrat-liberalul Liviu Negoita, cu 300.000 de lei. La sectorul 6, la primaria democrat-liberalului Cristian Poteras ajung 100.000 de lei. Primariile sectoarelor 1 si 4 nu primesc ajutor prin aceasta hotarare de guvern. Hotararea a fost adoptata de Guvern in sedinta din 12 octombrie. Purtatoarea de cuvant a Executivului, Ioana Muntean, arata atunci ca Executivul a alocat aproximativ 66,4 milioane de lei pentru o serie de primarii, in vederea platii arieratelor la furnizorii de utilitati, unele dintre autoritatile locale ajutate aflandu-se in incapacitate de plata. „Suma va fi utilizata pentru plata unor arierate ale autoritatilor locale si cheltuieli curente si de capital. Fondurile au fost alocate de Guvern ca urmare a solicitarilor venite din partea administratiilor publice locale, care se afla in situatii dificile ca urmare a faptului ca au acumulatdatorii fata de furnizorii de utilitati, iar unele dintre ele se afla in incapacitate de plata”, a spus Ioana Muntean, miercurea trecuta. Ea a subliniat ca sprijinul guvernamental nu este acordat pe criterii politice, ci in baza solicitarilor venite de la primarii.

Bacaul, pe ultimul loc in Regiunea Nord Est

Conform HG 1001, din 12 octombrie 2011, in Regiunea Nord Este cei mai multi bani i-a primit judetul Neamt, unde activeaza celebrul pedelist „Pinalty”. Neamtul se situeaza pe primul loc cu 3530 mii lei pentru 56 de comune, urmat fiind de judetul Suceava, cu 3135 mii lei, pentru 34 unitati administrative. Pe locul al treilea se afla judetul Botosani, cu 2040 mii lei, pentru 20 comune, pe locul al patrulea judetul Vaslui, cu 1.000 lei pentru 42 comune, iar pe locul cinci,judetul Iasi, cu 1.830 mii lei pentru 21 de unitati administrative. Pe ultimul loc in Regiunea Nord Est se afla judetul Bacau, cu doar 1.650 mii lei, pentru29 de unitati admistrativ teritoriale. „Ma bucur ca intra acesti bani in judet dar ma intristez la gandul ca toate cele 28 de comune sunt conduse de primari din PDL. N-am nimic cu acestia, ca banii vin in folosul oammariilor, dar nu numai aceste primarii au datorii, si celelate conduse de primari PSD, PC sau PNL. Premierul Boc a spus ca impartirea s-a facut pe criterii economice, realitatea demonstreza  insa ca s-a facut pe criterii politice”.

Adauga un comentariu

*