Legumele româneşti sunt tot mai scumpe. Alimentele din farfuria noastră sunt din Egipt, Spania sau China

Legumele şi fructele sunt pe zi ce trece mai scumpe. Cele româneşti, în special . Agricultorii spun că producţia care a scăpat de viscol va avea un preţ mai mare cu până la 30%. Şi sunt şanse să fie prea puţină ca să acopere cererea.

Agricultorii români au pierdut mult din cauza viscolului. Iar de această situaţie profită importatorii, care aduc legume scumpe în magazinele din ţară.

Pierderile din agricultură vor trebui să fie acoperite prin creşterea preţurilor.

Deja în pieţe şi supermarketuri, legumele şi fructele româneşti sunt deja rarităţi.

În marile magazine, domină marfa de import. Fasolea e din Egipt, ceapa, din Spania, iar varza, din China. Şi preţurile sunt pe măsură. Dacă varza românească se găseşte cu 2 lei kilogramul, cea chinezească este 8 lei. În cazul fasolei însă, este invers.

Preţurile legumelor vor începe să scadă abia în lunile de vară.

Adauga un comentariu

*