Un vaccin anti-cancer a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă. Vaccinul este conceput în aşa fel încât să „înveţe” sistemul imunitar să localizeze şi să distrugă celulele canceroase, informează The Telegraph.
Terapia are ca ţintă o moleculă ce se găseşte în 90% dintre cazurile de cancer. Vaccinul dezvoltat de oamenii de ştiinţă „antrenează” sistemul imunitar al oamenilor astfel încât să distrugă tipuri de cancer des întâlnite precum cel de sân sau de prostată.
Rezultatele preliminare ale testelor clinice arată că vaccinul determină un răspuns al sistemului imunitar şi reduce nivelul bolii.
Cercetătorii speră acum să extindă testarea vaccinului la un număr mai mare de pacienţi şi să demonstreze că acesta este eficient în cazul mai multor tipuri de cancer.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, vaccinul poate distruge tumorile aflate în stadiu incipent şi controlează răspândirea celulelor bolnave.
Celulele canceroase reuşesc să „păcălească” sistemul imunitar şi să se răspândească necontrolat pentru că organismul oamenilor nu este învăţat să recunoască respectivele celule ca fiind distructive.
Sistemul imunitar atacă celulele „străine” precum bacteriile, dar nu şi pe cele canceroase, pentru că tumorile sunt formate din propriile celule ale pacienţilor.