Inspectorii DSVSA Bacau au aplicat doua sanctiuni si cinci avertismente in minivacanta de 1 Mai

In perioada minivacantei de 1 Mai, in vederea prevenirii unor toxiinfectii alimentare, inspectorii DSVSA Bacau au verificat un numar de 44 obiective. Categoriile de unităţi controlate au fost pensiuni si restaurante. Cu ocazia controalelor s-a urmarit existenta documentelor privind autorizarea unitatilor si a activitatilor desfasurate in unitate, existenta documentelor privind produsele din unitate, depozitarea si manipularea produselor alimentare si igiena personalului. În urma controalelor au fost constatate o serie de neconformităţi. Deficienţe constatate în domeniul igienei si siguranţei alimentelor:   nerespectarea cerintelor de igiena in spatiile de lucru,  nerespectarea cerintelor de depozitare a produselor alimentare. Pentru deficientele constatate au fost aplicate de reprezentantii DSVSA Bacau un numar de 2 sanctiuni in valoare de 1200 lei si cinci avertismente. DSVSA Bacau recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi autorizate sanitar veterinar. Consumatorii nu trebuie să cumpere din unităţile de comercializare produse care nu sunt etichetate sau care prezinta semne de alterareÎn cazul în care cetăţenii vor cumpăra produse din spaţii improvizate sau din „sistemul stradal”, se expun riscului îmbolnăvirii.In cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publica, consumatorii sunt rugati sa sune la telefoanele 0234/586233; 0234586372 – DSVSA Bacau.

 

 

 

Adauga un comentariu

*