Ziua Europei este marcată in Romania, ca şi pe întreg continentul, amintind de istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.
Declaraţia Schuman a stat la baza amplului proces de construcţie a unei Europe unite. Statele Beneluxului şi Italia s-au alăturat Franţei şi Germaniei şi, la 18 aprilie 1951, a fost semnat Tratatul de la Paris, care instituia Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului (CECO) între Germania, Franţa, Belgia, Italia, Luxemburg şi Olanda. Aceste state au semnat, la 25 martie 1957, Tratatele de la Roma, care instituiau Comunitatea Economică Europeană (CEE). Decizia serbării anuale a Zilei Europei, la data de 9 mai, a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985. Pe parcurs, procesul de integrare economică a fost acompaniat de procesul de integrare politică a statelor membre. Ulterior, la acest complex proiect de construcţie europeană s-au alăturat Irlanda, Marea Britanie şi Danemarca (1973), Grecia (1981), Spania şi Portugalia (1986), Suedia, Austria şi Finlanda (1995), la 1 mai 2004, noi zece state: Cehia, Ciprul, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia, Slovenia, Polonia şi Ungaria şi la 1 ianuarie 2007 Bulgaria şi România. Ziua Europei nu înseamnă numai data de naştere a proiectului european, la care participă şi România ca membru cu drepturi depline. Pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene e o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte. Ziua Europei înseamnă astfel ziua cetăţenilor unei Europe Unite care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.
Deja oamenii din Sascut şi-au dat seama unde sunt cei 55 miliarde datorii ale actualei administraţii locale.Proasta gestionare a cheltuielilor şi lipsa de pricepere în domeniul administraţiei publice şi mai ales,lipsa viziunii asupra cheltuirii cu rost a banului public va determina în scurt timp o reconsiderare a rolului pe care îl are domnul primar Răuţă.Ca să fii un bun economist,trebuie să ai ochi de afacerist.Iată că unii cum au fost Bostan şi Borţun au avut ochi de afacerişti numai pentru a se îmbogăţi rapid pe spatele contribuabilului.Lumea din Sascut va cântări mult aceste 55 miliarde,iar rezultatul se va vedea pe 10 iunie 2012.Atunci,vom scăpa de opulenţă,ignoranţă,aroganţă,lipsă de bun simţ.Sacul a ajuns la fund,iar datoriile actualilor conducători ai Primăriei Sascut nu fac decât să înfunde comuna în mocirlă pentru mai bine de 30 ani.Dacă se va ajunge la punerea sechestrului recuperator asupra bunurilor mobile şi imobile din patrimoniul Primăriei,vom fi primii din judeţul Bacău,care din cauza lipsei de competenţe a edililor riscăm să ajungem în pragul sărăciei şi al mizeriei …….dacă dvs credeţi că aceasta este soarta unor oameni serioşi şi muncitori din fruntea târgului,atunci,faceţi cum credeţi….gândiţi-vă de mai multe ori înainte de a i lăsa pe aceşti ciumpalaci să ne distrugă!!!BOSTAN,BORŢUN,LUCA,PETRACHE,LEONTE,IOSUB şi mulţi alţii care ară pământul cu 5 milioane lei vechi pt un hectar,iar domnul Răuţă le cere numai banii de motorină.Oare unde este cinstea unora acum,în cei 5 milioane sau în dorinţa de a ajuta oamenii amărâţi……