Polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizați că pe strada Înfrățirii, din Bacău, s-a produs un accident rutier cu victimă. Polițiștii au stabilit că G. Cătălin, de 37 de ani, conducea o autoutilitară pe strada Înfrățirii și pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile unui carosabil umed, a pierdut controlul autovehiculului, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu in microbuz , condus regulamentar de Emilian S., de 51 de ani, din Bacău. În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorul auto S. Emilian, care a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internare. Conducătorii celor două autovehicule au fost testați cu aparatul etilotst iar rezultatele au fost negative. S-a intocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizați depsre producerea unui accdient de circulație pe strada Republicii din municipiul Bacău. Polițiștii au stabilit că F. Claudiu, de 38 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Republicii, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de carosabil acoperit cu apă și a nepăstrării unei distanțe suficiente față de autoturismul care circula in fața sa, a pierdut controlul autovehiculului și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat in coliziune cu un autoturism, condus regulamentar Mihai R., de 29 de ani, din județul Bistrița Năsăud. În urma impactului a rezultatat avarierea celor doua autovehicule și vătămarea corporală a lui Mihai R., care a fost transportat la Spitalul Judetean Bacău, unde a primit îngrijiri medicale fără a rămâne internat. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezulatele fiind negative și au fost conduși la Spitalul Județean Bacău, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge, in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de vătămare corporală din culpă.
Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed, să adopte o manieră calmă de pilotare. Este absolut necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să se efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.