Reprezentanţii E.ON România, împreună cu inspectorii de prevenire şi paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău i-au învăţat miercuri, 19 iunie, pe elevii de la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” din comuna Podu Turcului şi de la Colegiul „Dimitrie Ghica” din orașul Comăneşti cum să prevină situaţiile de urgenţă generate de exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi de gaz, cum să reacţioneze, dar şi cum să vină în sprijinul semenilor într-o astfel de situaţie critică. Pe parcursul întâlnirii, elevilor le-au fost diseminate informaţii privind utilizarea în siguranţă a instalaţiilor de energie electrică şi gaze naturale prin discuţii interactive, stimulative şi prin vizionarea unor materiale video din cadrul campaniei naţionale de informare şi educare preventivă „R.I.S.C. – „Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale”. Totodată specialiştii noştri au urmărit formarea deprinderilor necesare, care să îi ajute pe elevi să facă faţă situaţiilor dificile. Reprezentanţii E.ON România au răsplătit implicarea şi deschiderea manifestată de participanţi, oferind gazdelor truse medicale de prim-ajutor şi detectoare de fum. O activitate similară a avut loc în această lună la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din orașul Buhuşi. Campania naţională de informare „R.I.S.C. „Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale“ a fost demarată în luna noiembrie a anului trecut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România, în scopul prevenirii şi conştientizării pericolelor la care se expun oamenii în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
Despre I.G.S.U.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) a fost înfiinţat în data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protecţiei Civile şi Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonată Ministerului Administraţiei şi Internelor. La nivel naţional, I.G.S.U coordonează toate organizaţiile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, în concordanţă cu principiile existente pe plan internaţional, specifice ONU, NATO, UE şi altor organisme la care România este parte.
Despre E.ON România
Grupul E.ON în România este activ pe piaţa locală în domeniile furnizării şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, deservind 2,9 milioane de clienţi. Aria de activitate a companiilor E.ON, acoperă 20 de judeţe în partea de nord a ţării. Compania platformă, E.ON România, deţine un pachet de 51% din acţiuni la fiecare din companiile E.ON Energie România, E.ON Gaz Distribuţie şi E.ON Moldova Distribuţie.