Stim ca florile nu mai infloresc si nici iarba nu mai face ravagii, aerul a devenit mai rece iar praful este spalat de ploi, totusi exista persoane care se lovesc chiar si asa de alergii de sezon.
Toamna buruienile cu flori sunt cel mai mare declansator al alergiilor. Majoritatea plantelor isi incep polenizarea in august, acest proces se poate prelungi si in timpul lunilor de toamna.
Majoritatea oamenilor care sunt alergici primavara si vara, manifesta alergii si in timpul toamnei. Pentru copii inceputul unui nou an scolar poate fi semnalat si ca inceputul alergiilor de sezon.
Strazile oraselor si ale parcurilor sunt pline cu frunze uscate, reprezinta un pericol pentru persoanele care sufera de alergii, deoarece acestea sunt imbibate cu polen si mucegaiuri.
Nici in casa nu suntem mai protejati, deoarece deschiderea rara si aerisirea camerei din ce in ce mai putin favorizeaza inmultirea acarienilor.
Simptomele alergiilor de toamna:
stranut
mancarimi ale ochilor
iritatie nazala
secretie nazala
tuse ( mai ales noaptea si dimineata)
senzatia de nas infundat
cearcane
dureri de cap
In principal, ar trebui sa bei cel putin 2-3 cani de ceai verde pe zi atunci cand incerci sa lupti cu astfel de alergii.
Ceaiul verde contine si vitamina C care ajuta sa blocheze raspunsul histaminic care cauzaza simptomele alergiilor. Pe langa ceaiul verde, este indicat sa consumi si lamai sau vitamina C. Mierea, este si ea indicata in tratarea acestor alergii.
Este foarte important de asemenea sa avem un ritm de viata sanatos cu o alimentatie sanatoasa pentru a ne ajuta sistemul imunitar sa lucreze corespunzator. Acest lucru va asigura nutrientii necesari organismului.