Alimente care scad trigliceridele şi-ţi menţin inima tânără

Consumă spanacul în stare proaspătă sau gătit într-un mod simplu, deoarece aduce numai nutrienţi de valoare pentru organismul tău!Trigliceridele sunt de vină atunci când nu te simţi sătulă după o masă. Aceste molecule de grăsime din sânge atunci când sunt crescute blochează activitatea unui hormon care are rolul de a atenţiona creierul când eşti sătulă.mancaruri-care-ard-grasimile-salata-cu-spanac-avocado-si-somon-afumat

Este recomandat să-ţi faci periodic analize de sânge care îţi pot arăta care este nivelul trigliceridelor pentru a lua măsurile necesare. Pe lângă tratamentele medicamentoase, Dr. Oz recomandă schimbarea regimului alimentar şi includerea în meniul tău a unor alimente care au rolul de a scădea nivelul trigliceridelor. 

Cele mai bune alimente care scad trigliceridele sunt:

SPANACSpanacul

Este o sursă importantă de acid alfa-lipoic, care reduce cu până şa 60% nivelul trigliceridelor. Este recomandat să consumi spanacul atât în stare crudă în salate, cât şi gătit simplu cu ulei de măsline şi ceapă/usturoi. Spanacul este bogat în fibre şi sărac în calorii, aşa că poţi să-l consumi cu încredere de cât mai multe ori pe săptămână.

ulei-de-maslineUleiul de măsline

Un alt aliment pe care trebuie să-l incluzi în alimentaţia ta dacă vrei să reduci nivelul trigliceridelor este uleiul de măsline extravirgin. Acesta este recunoscut pentru conţinutul său în grăsimi bune care acţionează asupra trigliceridelor, reducându-le nivelul. Înlocuieşte uleiurile rafinate, smântâna sau untul cu uleiul de măsline pentru a te bucura de beneficiile lui.

SomonulSomonul

Datorită conţinutului de acizi graşi omega-3 şi proteine, somonul este un aliment care reduce nivelul trigliceridelor şi asigură o saţietate de lungă durată.

Fasolea boabeFasolea boabe

Boabele de fasole sunt bogate în fibre, ajutând la digestie şi menţinând o stare de saţietate pe o perioadă lungă de timp. De asemenea, au un efect benefic şi pentru inimă, reducând nivelul trigliceridelor.

struguriStrugurii

Strugurii conţin la fel de mulţi compuşi care scad trigliceridele precum tratamentele medicamentoase. Consumă-i atât pe cei negri care au un conţinut mai mare de resveratrol în coaja lor, dar şi pe cei albi care sunt la fel de sănătoşi.

Adauga un comentariu

*