Ceaiul verde – beneficii

Te-ai intrebat vreodata de ce foarte multe persoane beau ceai verde? Ceaiul verde contine antioxidanti si ofera multe beneficii sanatatii. ceai-verde

Ceaiul verde contine si o multime de alte substante benefice, printre care: teina, tanin, aminoacizi, proteine, calciu, fier, fluor si uleiuri esentiale care-i confera aroma deosebita.

Specialistii ne recomanda ceaiul verde varsat, de buna calitate, cu frunze cat mai intregi, deoarece contine o cantitate mai mare de antioxidanti decat cel la pliculet, foarte maruntit. Ideal ar fi ca apa in care se prepara infuzia sa aiba circa 70 de grade Celsius, adica atunci cand apar primele bule pe fundul vasului. Atunci se da la o parte de pe foc, se pune o lingurita de frunze de ceai verde si se lasa la infuzat timp de doua-trei minute. Ceaiul se bea cat mai curand dupa preparare.

Consumul unei cani de ceai verde dupa mesele principale favorizeaza digestia, regleaza tranzitul intestinal, stimuleaza metabolismul.

Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale benefice. Devine din ce in ce mai clar pentru oricine ca ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

Cateva indicatii terapeutice ar fi: tratamente de slabire; intarzie imbatranirea prematura a tenului; reduce formarea tartrului dentar şi stopeaza aparitia cariei dentare, datorita fluorurilor si taninurilor continute; obezitate, greutate in exces; oboseala intelectuala sau fizica; retinerea apei in organism.

Daca bei mai mult de 5 – 6 cesti de ceai verde pe zi, este posibil sa te trezesti cu batai neregulate ale inimii, insomnie, ameteli, diaree, varsaturi, dureri de cap, pierderea poftei de mancare.

Ceaiul verde este sanatos, are un gust placut si poate fi consumat cald sau rece, indulcit cu miere. Poti bea 2 cesti de ceai verde pe zi. Si nu iti face griji, contine mai putina cofeina decat cafeaua.

Adauga un comentariu

*