Uneori te ingrijesti ca masa pe care o pregatesti sa fie sanatoasa, alteori neglijezi acest aspect. Totusi, daca adaugi anumite ingrediente, poti sa fii sigur ca ai parte de o portie de sanatate. Uite care sunt condimentele pe care trebuie sa le ai mereu in “bucataria sanatoasa” de acasa.
Cimbrul este una dintre cele mai comune plante medicinale, fiind folosita pentru multe lucruri, de la omorarea germenilor pana la tratarea racelilor. Doua lingurite de cimbru contin aproape 20% din necesarul zilnic de fier, insa includ si in mangan, un mineral care imbunatateste capacitatea cerebrala si ajuta la mentinerea unor oase sanatoase, piele si cartilaje bine ingrijite.
Este perfecta in placinta cu mere, in vinul fiert si pe orezul cu lapte. Trebuie sa stii ca unele studii o recomanda ca fiind un bun ajutor in reducerea glicemiei pentru suferinzii de diabet si in reducerea nivelului colesterolului. Este si o sursa buna de fibre, cu 4 g/lingurita si pentru ca are acea aroma calda iti poate satisface pofta de dulce fara calorii.
Doua lingurite de patrunjel tocat iti ofera mai mult de 150% din necesarul zilnic de vitamina K, aceasta jucand un rol important in prevenirea cheagurilor de sange si ajutand la formarea oaselor, cat si ficatului.
Te-ai obisnuit cu ea in prajituri, dar poate ca nu stiai ca este un remediu bun si pentru problemele de stomac. Este un puternic aliat pentru lupta impotriva bacteriilor si fungilor. Si are proprietati antiinflamatorii, asa ca ajuta si in vindecarea ranilor usoare daca este aplicata direct pe piele.