Antibiotice naturiste

Ştiai că poţi lua antibiotice fără să mai mergi la medic? Este vorba despre „pastilele” din natură, care te ajută să scapi de diferite infecţii din organism.

usturoiUsturoiul este bun la:

Infecţii cu stafilococi: Datorită alicinei, substanţă cu efect antibacterian, usturoiul este indicat în infecţiile produse de stafilococi (bronşite, furunculi, abcese).

În cazul bronşitelor este indicat ca, dimineaţa, să întinzi pe o felie de pâine un amestec format din doi căţei de usturoi pisaţi, cu pătrunjel tocat şi o lingură de ulei de măsline. Usturoiul pisat, aplicat pe furunculi, grăbeşte vindecarea.

Amigdalită: Usturoiul îşi demonstrează proprietăţile de antibiotic şi în cazul amigdalitei. Seara, înainte de culcare, pisezi trei-patru căţei de usturoi, îi pui într-un săculeţ de bumbac şi îi aplici pe gât.

Paraziţi intestinali: Eficientă în cazul paraziţilor intestinali este o cură de trei săptămâni cu decoct de usturoi.

Pisezi trei căţei de usturoi şi apoi torni o cană de apă fiartă. Laşi la macerat pe timpul nopţii. Bei acest amestec în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Când nu este recomandat: Medicii avertizează că usturoiul nu este recomandat persoanelor care suferă de gastrită, de ulcer sau de dermatoză.

lamaie1-pngLămâia te ajută în caz de:

Acnee: În cazul acneei, o infecţie a pielii, amestecă zeama de la o lămâie cu o lingură de miere şi aplică această „alifie” pe zona afectată, un sfert de oră, în fiecare seară, timp de două săptămâni.

Infecţii urinare: Fiindcă este o sursă bogată de vitamina C, lămâia ajută la vindecarea infecţiilor tractului urinar. Este bine să consumi câte trei-patru fructe pe zi.

Paraziţi intestinali: Te vei vindeca dacă dai pe răzătoare coaja de la o lămâie, apoi pui o lingură de miere şi 100 ml de apă şi laşi la macerat patru-cinci ore. Bei acest amestec înainte de culcare, timp de o lună.

Când are un efect rapid: Durerea cauzată de infecţiile în gât se diminuează rapid dacă bei o cană cu apă călduţă, în care ai adăugat sucul de la o lămâie şi o linguriţă de sare de mare.

propolisPropolisul este util în:

Pneumonie, infecţii respiratorii şi urinare: Cum studiile de specialitate au arătat că distruge circa 30 de tipuri de virusuri, o cură cu tinctură de propolis este eficientă în aceste afecţiuni.

Ca să o obţii, pui 100 de grame de propolis mărunţit în 250 ml de alcool de 60 de grade şi laşi la macerat, timp de o săptămână. Se administrează de trei ori pe zi. Pui o linguriţă într-un pahar cu apă.

Efect rapid: Dacă ai perleş (crăpături la colţurile buzelor), tamponează locul afectat cu tinctură de propolis, în fiecare seară, până la vindecare.

ceapaCeapa este un leac bun în:

Infecţii urinare, bronşită, laringită: Decoctul de ceapă este un antibiotic natural foarte eficient în aceste afecţiuni.

Ca să-l prepari, trebuie să fierbi trei cepe potrivite, fără a le decoji, într-un litru de apă, timp de 20 de minute. Se bea câte o cană, de două ori pe zi.

Abcese: Tai mărunt câteva felii de ceapă, pui totul într-un tifon, după care aplici pe locul dureros.

Vinul de ceapă creşte imunitatea: Pentru a te feri de infecţii, poţi face o cură cu vin din ceapă, timp de trei săptămâni.

Peste trei-patru cepe tăiate mărunt, torni un litru de vin alb şi 100 de grame de miere şi laşi la macerat 14 zile. Iei câte trei linguri pe zi, înainte de masă.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*