Majoritatea am ajuns sa suferim din cauza diferitelor afectiuni in ceea ce priveste sanatatea fizica sau cea psihologica si fiecare am incercat orice leac si medicamente pentru a ne rezolva problemele. Cu toti stim ca medicamentele sunt costisitoare, astfel va prezint cateva remedii naturiste pentru cateva afectiuni.
Tuse, dureri in gat
O lingura de galbenele se aduce pana la punctul de fierbere, intr-un pahar cu apa (250 ml), apoi se infuzeaza pana la racire. Un sfert din lichid se bea caldut, cu restul se face gargară. Se repeta de 3-4 ori pe zi.
Pietre la rinichi.
Pentru o cura, este nevoie de 15 lamai si 15 oua de gaina. Dimineata, pe nemancate, se amesteca bine sucul stors dintr-o lamaie cu albus crud dintr-un ou si se bea imediat. Timp de 30 de minute, nu se bea si nu se mananca nimic. O cura dureaza 15 zile. Pietrele se elimina fara dureri. Din meniu se scoate categoric alcoolul, mancarea grasa si sarata, dar se beau ceaiurile care ajuta la eliminarea pietrelor.
Herpesul
Herpesul buzelor este cauzat de virusi. Virusul se transmite prin aer si prin contact direct. Simptomele incipiente sunt furnicaturi, arsuri si mancarimi in zona infectiei. In primele 24 de ore de la instalarea primelor simptome aplica un cub de gheata in zona, timp de 45-60 de minute si astfel dezvoltarea herpesului se va incetini iar durerea si arsurile se vor atenua aproape imediat. Vindecarea este completa intr-o zi sau doua, insa acest tratament nu va avea efecte daca va fi aplicat mai tarziu de 24 de ore de la instalarea simptomelor.
Depresia
Desi unele persoane nu vor sa recunoasca, depresia este considerata o boala si poate avea consecinte grave daca nu este tratata. Deprimarea este un termen aplicat frecvent unei stari de tristete. Simptomele obisnuite sunt aparitia unor trasaturi triste pe fata, lipsa energiei, gandire incetinita, dificultati cu somnul si pofta de mancare scazuta.
Se spune ca ceaiul de salvie ajuta in starile depresive. Pot fi de ajutor si ceaiurile de catusnica si lucerna. Bea o cana plina dimineata si seara.
Dureri de dinţi
O lingură de rădăcină de stânjenel se opăreşte cu 200 ml de apă şi se ţine pe foc mic, timp de 10 minute. Se ţine decoctul în gură, atât de fierbinte cât puteţi rezista.
Un con confecţionat dintr-o coală de hârtie albă se pune pe o farfurie curată şi se aprinde. Cenuşa se aruncă, iar cu mâzga neagră ce rămâne pe farfurie se unge gingia de lângă dintele bolnav.
Reprezintă o tulburare a somnului care se manifestă prin reducerea duratei și/sau profunzimii lui. Regularitatea este, probabil, cheia unui somn bun. Fara o ora regulata de culcare si de trezire , corpul isi pierde scaderea si cresterea ritmica normala a temperaturii corporale care contribuie la starea de veche sau cea de somn. Trezirea la aceeasi ora, dimineata, te ajuta sa adormi la aceeasi ora, seara. Ceaiurile din plante medicinale precum: hamei, catusnica, musetel, pot fi folosite ocazional pentru probleme legate de somn.
Acneea se datoreaza unei afecțiuni inflamatori a glandelor piloseboreice si se caracterizeaza prin apariția, mai ales pe față, a unor coșuri. Desi acneea este specifica pubertatii, exista persoane care se confrunta cu ea pe tot parcursul vietii sau doar in anumite perioade. Daca nu o tratezi corect, acneea poate dezvolta noduli durerosi, pete pigmentare si cicatrici profunde ce pot ramane o perioada indelungata pe fata ta. Iata cateva remedii pentru a scapa de aceasta afectiune:
– aspirina este foarte eficienta impotriva cosurilor datorita continutului de acid salicilic, despre care s-a demonstrat stiintific ca combate acneea, reduce inflamatiile, inchide porii si calmeaza iritatiile pielii. Pentru tratament se piseaza 2 – 3 aspirine intr-un castronas si se adauga putina apa, astfel incat sa se formeze o pasta nici prea groasa, nici prea subtire. Cu ajutorul unei pensule, sau chiar cu degetele, se aplica aceasta pasta pe zona afectata de acnee si se lasa se se usuce 15 – 20 de minute. Se indeparteaza aspirina folosind apa calduta. Acest tratament se aplica de 2 – 3 ori pe saptamana.
– bicarbonatul de sodiu – ingredientul ce face minuni in tratarea acneei, dar este destul de eficient si in cazul punctelor negre. Se amesteca 3 lingurite de bicarbonat de sodiu cu 3 lingurite de apa. Pasta obtinuta se aplica usor pe fata si se lasa sa actioneze 15 – 20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta. Datorita continutului, pasta din bicarbonat de sodiu este usor abraziva, curatad astfel tenul de celulele moarte, lasand fata neteda. Masca se aplica de 1-2 ori pe saptamana.
– mierea – poate fi utilizata pentru a trata eficient acneea, deoarece curata porii, inlatura microbii, dezinfecteaza pielea, reduce si vindeca petele rosii ale tenului, dar si urmele lasate de acnee. Se aplica mierea pur si simpu intr-un strat subtire. Se lasa sa actioneze aproximativ 30 de minute, iar apoi clatiti fata doar cu apa calduta si uscati cu un prosop curat de bumbac. In functie de tipul de ten poate fi combinata cu iaurt, mar, scortisoara, aloe vera, ou, aspirina . Masca se poate aplica de 2-3 ori pe saptamana .