Alimentatia este esentiala atunci cand vorbim despre sanatatea pielii, a parului si a unghiilor.
Rosiile
Datorita continutului bogat in licopen si betacaroten au un rol esential in protejarea pielii impotriva efectelor nocive ale radiatiilor solare.
Pestele gras
Tonul, somonul, macroul, sardinele, ansoa şi heringul au un continut ridicat de acizi grasi omega-3. Aceste grasimi bune scad inflamatia, redau stralucirea pielii si a parului, dar ajuta si la intarirea unghiilor.
Pepenele
Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii. O hidrateaza in profunzime si, in plus, este o metoda excelenta de a te racori in sezonul cald.
Iaurtul degresat
Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale imbunatatesc aspectul pielii. Daca mai punem la socoteala si continutul bogat in calciu, e clar ca merita consumat din plin.
Graul
Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu – provizii de sanatate pentru piele, par si unghii. De altfel, graul este recomandat in curele de detoxifiere, pentru efectele sale deosebite asupra pielii.
Avocado
Coţine grăsimi bune şi vitamina E care protejează structura pielii.
Carnea rosie
Proteinele, zincul şi fierul din carnea rosie au rolul de a ajuta la regenerarea pielii si la productia de cheratina (proteina din care sunt formate unghiile). De asemenea, este bogata in vitaminele din complexul B care ajuta la dezvoltarea structurala a firului de par.
Pentru a avea o piele sanatoasa trebuie sa consumi: fibre, cereale integrale, alimente bogate in acizi grasi omega-3 (peste gras, avocado, nuci, seminte de in, seminte de dovleac, migdale), carne, peste, oua, grasime de peste, ulei vegetal nerafinat si fructe oleaginoase, fructe de padure, citrice, rosii.
Pentru a avea un par sanatos trebuie sa consumi: carne rosie si alba, peste, ficat, ciuperci, oua, germeni de grau, banane, legume cu frunze verzi si alimente bogate in acizi grasi omega-3 (peste gras, avocado, nuci, seminte de in, seminte de dovleac, migdale).
Pentru a avea unghii sanatoase trebuie sa consumi: carne slaba, peste, oua, lapte, fructe uscate, cereale integrale, ficat, legume cu frunze verzi, fasole, mazare si fructe oleaginoase.