Sucuri de legume pentru vindecarea gastritei

Se spune ca ulcerul si gastrita apar sau recidiveaza mai ales primavara. Ca sa te poti bucura de natura ce abia renaste, urmeaza un tratament naturist care ajuta mult la atenuarea si vindecarea acestor boli: sucurile din legume.

Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate.

Sucurile extrase din legume proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie.

suc de morcoviSucul de morcovi

Vitamine: A, B, C, D, E, G si K 
Minerale:
 calciu, cupru, iod, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si sulf 
Beneficii terapeutice:
 sucul de morcovi este un tonic excelent pentru orice tip de boala. Acesta poate fi consumat la discretie si in cantitai mari. Este deosebit de eficace in prevenirea cataractei si a altor probleme oculare, ofera energie si ajuta la vindecarea rapida a anumitor afectiuni.

Sucul de morcovi, atat de sanatos si plin de vitamine, ajuta si in cazul gastritei si ulcerului.

afectiuni-tratate-cu-varzaSucul de varza

Vitamine: A, B, C. si E

Minerale: calciu, clor, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu si sulf 
Beneficii terapeutice:
 varza reprezinta o optiune minunata pentru curatarea intregului organism atat extern cat si intern, si cu efecte antiseptice. Este foarte bun in cazul constipatiei si ajuta a reducerea tensiunii arteriale. Acest suc este adesea folosit pentru dietele de slabit.

Deasemenea sucul de varza alba cruda se bea imediat dupa preparere si este foarte benefic si in cazul gastritei. Nu se prepara cantitati mari, pentru ca se bea numai 1/2 pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 40-50 de minute inainte de masa. Cura se tine o luna, in special primavara si toamna.

suc_cartofi1Sucul de cartofi

Cartoful, cal mai consumat aliment din lume, este o leguma completa, hranitoare si foarte sanatoasa, care contine 75% apa, 22%, hidrati de carbon, 2% proteine, 0,15% lipide si 1% saruri minerale.

In tratamentul gastritelor hiperacide si al ulcerului gastric sau duo­denal, sucul de cartofi este un remediu foarte bun, deoarece este emolient, calmand si cicatrizand mucoasa digestiva.

Tratamentul este simplu: timp de o luna se bea cate un sfert de pahar de suc de cartofi cruzi, de trei ori pe zi. Prima portie se bea dimineata, pe stomacul gol. O alta portie se bea cu 15 minute inainte de masa de pranz, iar ultima, cu zece minute inainte de cina.

Sucul poate fi diluat cu apa calda, dar poate fi adaugat si in supa sau in ciorba. De asemenea, extractul crud de cartofi are efectele scontate in constipatie, in hepatita, in litiaza biliara si in combaterea carentei de vitaminei C.

Adauga un comentariu

*