Ceaiul din flori de tei si beneficiile lui

teiCeaiul din flori de tei este un ceai foarte popular la noi in tara. Infuzia de flori de tei, pe langa faptul ca miroase deosebit de frumos, poate avea multiple beneficii asupra organismului nostru. Un rol benefic il are asupra sistemului cardiovascular, linistind tulburarile cardiace, deci regland tensiunea si palpitatiile. Acest lucru este posibil datorita unei substante antioxidante pe care le contine, si anume flavonoidele.

Teiul este un copac inalt, care poate ajunge la 20-40 m, cu frunze mari, in forma de inima. Florile acestuia au o culoare alb galbuie si un parfum puternic. Copacul este rezistent la temperaturi mici si la vant puternic, fiind gasit in regiunile montane.

Teiul este unul dintre cei mai longevivi copaci, putand ajunge pana la 1000 de ani, si produce pana la 100 kg de flori.

Florile de tei, contin zaharacizi galici si catecoli si de asemenea ulei esential, care ii ofera proprietati neurosedative si antispastice, reducand inflamatiile sistemului respirator.

Remediu pentru insomnie si anxietate

Baia cu flori de tei este ideala contra oboselii, anxietatii si insomniei. Se face o infuzie dintr-o cana cu flori de tei la 1 litru apa, care se filtreaza si se adauga in apa de baie. Aceasta baie este recomandata si copiilor hiperactivi.

Teiul si roinita face un amestec excelent pentru calmarea tensiunilor nervoase.

Remediu pentru inflamatia ochilor

Florile de tei si scoarta acestui copac se folosesc in cataplasma pentru inflamatia ochilor si durerile de ochi.

TeiulAjuta la calmarea tulburarilor digestive

Sedative si cu efect usor hipnotic, sudorifice si diuretice, florile de tei folosesc la calmarea spasmelor, tulburarilor digestive, insomniei, nevrozelor. Ele actioneaza asupra hiperviscozitatii si hipercoagularii sangelui, fiind utilizate si contra aterosclerozei si congestiei.

Creste rezistenta organismului

De curand s-a descoperit ca florile de tei maresc rezistenta organismului, ceea ce face din ele remedii excelente contra gripei si racelii, mai ales pentru copii. De la aparitia primelor simptome, copilul trebuie tinut la pat si i se administreaza 2-3 cani cu infuzie de tei pe zi. Florile de tei se pot combina cu florile de soc pentru o infuzie combo, super eficienta pentru cresterea imunitatii organismului.

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei este o bautura agreabila, care este benefica in starile de oboseala, cand avem o digestie lenta sau o stare de iritabilitate nervoasa. El are proprietati antispasmodice, putand fi folosit in fiecare zi, fara teama.

Teiul salbatic (Tilia sylvestris) este renumit pentru beneficiile sale contra artritei, reumatismului, celulitei, starilor migrenoase si calculilor biliari si renali.

Adauga un comentariu

*