Școala Zero Waste Ediția 2014 și-a desemnat câștigătorii

recycle-scoalaConcursul “Școala Zero Waste” ediția 2014 a ajuns la final. Premiul I și Trofeul ”Școala Zero Waste” 2014, oferit de Continental Corporation a fost câștigat de Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” din Târgu Jiu, județul Gorj. Premiul II a fost câștigat de Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” din Brad, județul Hunedoara. Premiul III a fost câștigat de Școala Gimnazială Moșnița Nouă, județul Timiș.

Premiile pentru cei mai harnici elevi s-au dus la Brad: Oprea Andreea – 5378 kg, Darabant Anda 5324 kg și la Botoșani, Colbea Tudor – Lucian 3501 kg.  Pe lângă primele 3 locuri, au fost oferite 10 mențiuni și au fost recompensați și cei mai harnici 2 participanți din fiecare județ.

flextronics-scoalaPremiile au fost oferite de partenerul competiției – Continental Corporation și de Flextronics, Recycle International, EcoStuff Romania și Billa România.

Au fost colectate 168 de tone de deșeuri reciclabile în cele 6 săptămâni de concurs. Dintre acestea 141 tone au fost hârtie și carton, 23 de tone de plastic și aproape 3 tone de aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectată este de aproape 36 de kilograme per elev.

Școala Zero Waste” este un concurs de educație ecologică și de colectare selectivă destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România. Acțiunea de colectare face parte din procesul educațional: învățăm în timp ce facem. Elevii au fost încurajați (și prin posibilitatea câștigării unor premii) să colecteze selectiv principalele deșeuri reciclabile: hârtie/carton, pet/plastic și aluminiu. Foarte mulți dintre ei, din proprie inițiativă sau sub îndrumarea profesorilor coordonatori au reușit să-și mobilizeze și educe prietenii, părinții și chiar vecinii. Colectarea selectivă este un proces foarte simplu care are ca rezultat direct împiedicarea unei impresionante cantități de deșeuri să ajungă la groapa de gunoi și astfel să se piardă resurse importante.

continental-scoalaÎnscrierea școlilor a avut loc în perioada 3 – 21 Martie. Concursul s-a desfășurat pe durata a 6 săptămâni, între 23 Aprilie și 30 Mai. S-au înscris 133 de scoli, fiind selectate doar 108 care întruneau toate condițiile de înscriere.

Cele mai multe școli înscrise au fost din Județul Timiș, cu 17, urmate de Covasna cu 7 și Călărași și Olt cu câte 6.

În total au fost înscriși în competiția directă 4674 de elevi din 108 școli din 33 de județe și din București.  Indirect au fost implicați peste 25.000 de elevi.

Adauga un comentariu

*