„INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţişti de Proximitate de la Secţiei 2 Poliţie Bacău, au desfăşurat o activitate preventivă în zona centrală a municipiului Bacău,  care s-a derulat în cadrul Campaniei „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI” în colaborare cu Groupama Asigurări.

Poliţiştii au explicat cetățenilor care este importanţa siguranţei personale şi a bunurilor proprii şi că fiecare trebuie să fie mai responsabil din acest punct de vedere. Recomandări au fost adresate doamnelor și domnișoarelor, care au fost sfătuite ce conduită să adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de tâlhărie. Persoanelor de vârsta a treia li s-a recomandat să nu permită accesul în locuinţă celor care vin să le prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru false sondaje de opinie! Prezenta campanie se înscrie în priorităţile Poliţiei în domeniul prevenirii în anul 2014, două dintre acestea fiind „Prevenirea infracţiunilor de furt” şi „Prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”.  Campania va continua și se va axa pe trei module: siguranţa personală – “Cum să ţii tâlharii la distanţă?”; furturi din locuinţe – “Casa ta, locul cel mai drag. Protejează-l!”; furturi de/din auto – “Cum să ai grijă de maşina ta?”. Astfel de activităţi de informare se vor desfășura în perioada următoare și în alte localități din judeţul Bacău.

Recomandări preventive – Pentru a reduce riscul ca tu să devii victima unor evenimente neplăcute, facem câteva recomandări care te pot ajuta să te protejezi împotriva tâlharilor.

Cum să ț­ii tâlharii la distanță?

În locuri publice:

  • Evită deplasările prin zone mai puțin circulate sau izolate (câmpuri, parcuri, șantiere, terenuri virane);
  • Când transporți sume mari de bani, fă tot posibilul să fii însoțit și de o altă persoană de încredere;
  • Păstrează asupra ta cât mai puțini bani;
  • Evită să consumi băuturi alcoolice atunci când ai asupra ta sume mari de bani;
  • Dacă agresiunea se produce într-un loc public, să nu ai rețineri în a solicita ajutorul celor aflați în zonă și chiar de a riposta fizic – o astfel de reacție îl poate determina pe agresor să te lase în pace și să părăseasca locul în grabă.

Atenție! În cazul în care integritatea corporală sau viața îți sunt puse în pericol, renunță la bunurile pretinse de agresor. Reține însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, particularități în vorbire sau în comportament și depune de urgență o reclamație, în care să sesizezi cele petrecute, la cea mai apropiată unitate de poliție.

Adauga un comentariu

*