Teiul este un arbore mare, ale carui flori au un miros atat de puternic incat atunci cand sunt inflorite pot parfuma zone foarte extinse. Florile de tei sunt foarte bogate in ulei esential, care are efect aromoterapeutic de relaxare si calmare, in timp ce extractele din frunze si flori au compusi anti-inflamatori, dar si quercitina (un foarte puternic antioxidant), taninuri astringente si mucilagii cu efect calmant.
Florile de tei sunt folosite in scop terapeutic, atat de catre medicina stiintifica, cat si de cea traditionala. Insa florile de tei sunt folosite si in cosmetica. Majoritatea constituientilor activi ai teiului sunt flavonidele si glicozidele. Flavonidele sunt antioxidanti puternici, iar glicozidele sunt monozaharide care au proprietatea de retinere a apei.
Extractele din frunze si flori de tei sunt recomandate pentru ingrijirea zilnica a pielii. In cele ce urmeaza, afla cum te ajuta teiul sa iti mentii pielea frumoasa si sanatoasa.
Ajuta la regenerarea pielii
Compresele cu ceai de tei ajuta la calmarea ochilor umflati, dar si la regenerarea pielii. Atunci cand folosim seara de seara, compresele reduc inflamatiile de la nivelul pielii si refac epiderma, lasand tenul catifelat si stralucitor.
Trateaza cuperoza
Cremele si lotiunile care contin extract de tei trateaza eficient cuperoza, o afectiune dermatologica care se manifesta prin inrosirea accentuata a pielii. Substantele active din compoziția plantei au rolul de a calma pielea, reducând în mod vizibil roșeața.
Bun remediu pentru pielea uscata
Florile de tei sunt recomandate in tratamentele pentru pielea uscata. De asemenea, se pot folosi atat pentru improspatarea tenului obosit, cat si pentru reducerea impuritatilor de la nivelul fetei.
Folosite in mod constant, produsele pe baza de tei intineresc tenul, intrucat planta are o actiune puternica asupra tenului imbatranit si cu tendinta pronuntata de ridare.
Pentru efecte vizibile, se recomanda folosirea produselor pe baza de tei dimineata si seara, pe o perioada lunga de timp.