Pasi pentru o continua auto-motivare

Tehnici-de-automotivareDin punct de vedere tehnic, motivatia nu exista cu adevarat. Este o combinatie intre o multime de lucruri – de obicei, incluzand o doza de frica sau dorinta intensa. La urma urmei, lupta cu motivatia se rezuma la a spune “cred ca pot”, “in continuare cred ca pot” si “chiar o fac”. Cu acestea in minte, ne vom concentra pe trei lucruri: pe a dezvolta increderea in sine, pe a ramane focusati si pe a ne pastra directia.

Ai intotdeauna bine fixat in minte ceea ce vrei sa faci pe viitor. Cu alte cuvinte, oricat ti s-ar parea de greu nu iti abandona visele.

Iata cei mai simpli pasi pemtru a ne auto-motiva:

1.    Incepe simplu. Pastreaza factori motivatori in apropierea zonei de lucru, factori care iti vor da acel impuls de inceput.

2.   Asigura-te ca ai o companie buna. Intalneste-te mai des cu oameni motivati si pozitivi. Asta este foarte usor de realizat: discuta cu persoane si prieteni carora le place sa isi impartaseasca ideile.

3.   Continua sa inveti. Citeste si incearca sa inveti cat mai multe lucruri. Cu cat mai mult inveti, cu atat mai increzator vei deveni in ceea ce priveste noile proiecte.

4.   Fii pozitiv! Vezi partea buna in orice lucru rau. Cand intampini obstacole, vei dori sa ai obiceiul de a gasi repede solutii si de a trece cu bine peste ele.

motivation-200x2005.   Nu mai gandi atat de mult. Doar actioneaza. Daca nu gasesti motivatie pentru un anumit proiect, incearca sa initiezi altceva. Chiar si ceva banal, tot va fi important pentru tine sa initiezi ceva si apoi sa castigi suficient avant incat sa continui si proiectele mai consistente.

6.   Cunoaste-te pe tine insuti. Ia aminte la momentele in care duci lipsa de motivatie si de cele in care te simti ca un superstar. Vei descoperi un tipar pe care il vei intelege si vei putea lucra in jurul lui.

7.  Urmareste-ti progresul. Tine o evidenta a progresului proiectelor in desfasurare. Cand observi ceva care este in dezvoltare, vei dori sa aduci o crestere suplimentara acelui lucru.

8.   Ajuta-i pe altii. Impartaseste-ti ideile si ajuta-ti prietenii sa devina motivati. Sa ii vezi pe altii cum evolueaza te va motiva sa le urmezi exemplul. Scrie despre succesul tau si accepta feedback din partea cititorilor.

La sfarsitul aplicarii cu regularitate a acestor 8 pasi, vei dezvolta anumite abilitati care vor deveni obiceiuri de auto-motivare.
Odata ajuns la etapa in care ii ajuti pe ceilalti in mod constant, vei observa ca ciclul se repeta si fiecare etapa a procesului de auto-motivare devine mai bine inradacinat si mai dezvoltat.

Cel mai important lucru este sa incepi schimbarea imediat, sa realizezi macar unul din pasii din lista. Nu este necesar sa lucrezi asupra acestui aspect tot timpul, este important sa actionezi totusi!

Adauga un comentariu

*