Se aduna cele mai bune ingrediente de toamna si sa ne apucam de cele mai deliciose retete.
Legume de toamna
Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
Intre timp, spala cu pregateste legumele pe care le vei folosi. Taie-le in bucati mai mici, cat pentru o imbucatura. Pune-le in tava si stropeste-le cu ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si ierburi aromatice.
Peste patul de legume, aranjeaza bucatile de pui, dupa ce le-ai uns cu ulei de masline si le-ai condimentat cu sare si piper.
Lasa totul la cuptor o ora, pana ce puiul este gata. Apoi, scoate-l pe un platou si lasa-le sa stea putin inainte de a le servi.
Amesteca legumele si mai coace-le 5-10 minute daca este nevoie. Serveste-le cu patrunjel proaspat deasupra.
Ingrediente: 1/2 linguri zeama de lamaie, sare, 2 linguri ulei de masline extra virgin, 170g feta, 150g salata verde , 450g struguri negri taiati in jumate si piper.
Metoda de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca uleiul, sucul de lamaie, sarea si piperul. Adauga strugurii, salata, branza feta si amesteca-le bine.
Amesteca uleiul, sucul de lamaie, salota tocata si semintele de chimen intr-un bol si condimenteaza cu sare si piper.
Curata castravetii si cu ajutorul unui curatator de legume taie fasii pe lungime.
Aseaza intr-un bol mare castravetii, cresonul si feliile de mere. Amesteca si adauga fasii de somon afumat. Toarna dressingul pregatit mai devreme deasupra lor.
Coace ardeii garsi pe flacara, la aragaz, timp de 10 minute. Pune-i pe o farfurie, acopera-i cu un capac si lasa-i sa se raceasca.
Curata-i de coaja, taie-i in fasii si curata-i de seminte. Pune-i intr-un platou, condimenteaza-i cu sare si piper.
Amesteca ansoa cu usturoiul, otetul, uleiul si patrunjelul. Adauga fasolea scursa si amesteca. Condimenteaza cu sare si pier.
Pune tot amestecul peste ardei, adauga parmezan ras si frunze de rucola.