Studiu: motive pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații

ei_02984600Numeroase studii au demonstrat că femeile trăiesc mai mult decât bărbații, în primul rând pentru că sistemul lor imunitar îmbătrânește mai încet. Astfel vă prezentam și alte motive pentru care barbații trăiesc mai mult decât femeile.

Conform cercetătorilor o fată născută în 2012 poate trăi aproximativ 81,2 ani, cu aproape cinci ani mai mult decât un băiat născut în același an, care are o speranță de viață de 76,4 ani.

Femeile nu prea fac pe eroinele

Rănile rezultate din accidente sunt a treia cauză de deces în rândul bărbaților, potrivit Centrului de Control și Prevenire a Bolilor, în timp ce în rândul femeilor, accidentele se situează pe poziția a șasea. Această situație se datorează faptului că lobii frontali din creier, care controlează responsabilitatea și asumarea riscului, se dezvoltă mai încet la femei, decât la bărbați, potrivit dr. Legato. Din această cauză, bărbații își asumă mai multe riscuri și își pun, deseori, viața în pericol.

Femeile sunt mai dure în uter

Deși sunt concepuți mai mulți băieți decât fete, primii sunt mai predispuși să cedeze infecțiilor prenatale și altor probleme din uter, iar rata nașterii este de 1 la 1. Specialiștii susțin că băieții se dezvoltă și mai încet decât fetele în uter și riscă să moară din cauza faptului că organele lor nu evoluează cum ar trebui.

Femeile sunt mai sociabile

Femeile sunt mai comunicative, iar specialiștii susțin că prietenii sunt importanți pentru o sănătate de fier. Oamenii care au mai multe legături sociale au cu 50% mai puține riscuri să moară decât cei izolați. Potrivit unui studiu din 2010, efectuat de cercetătorii de la Univervitatea „Brigham Young”, bărbații țin pentru ei problemele și grijile, iar stresul le cauzează numeroase probleme de sănătate. Excepție fac bărbații căsătoriți, care sunt mai sănătoși și trăiesc mai mult.

Bărbații sunt cu mult mai predispuși sa sufere de boli de inimă

Bolile de inimă sunt principala cauză a deceselor atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, însă reprezentanții sexului tare sunt mai predispuși la bolile cardiace. În timp ce bărbații riscă să moară de boli de inimă între 30 și 40 de ani, femeile fac bolile de inimă cu 10 ani mai târziu. Sunt protejate, de obicei, până la menopauză, deoarece corpul lor produce estrogen, un hormon care păstrează arterele puternice și flexibile.

 

Sursa: www.unica.ro

Adauga un comentariu

*