Ziua Internationala a Mimului a fost instituita la initiativa Institutului Internaţional de Teatru in 1998, declarat Anul International al Mimului, cu ocazia centenarului nasterii francezului Étienne Decroux – fondatorul artei “mimului corporal” sau a “mimului pur”. Mima si pantomima reprezinta un gen de arta dramatica in care se povesteste ceva doar prin miscari expresive ale corpului. Mima a aparut in Grecia, in secolul V i.Hr. si era un spectacol comic de gestica, muzica si dialog. Printre mimii celebri se numara Jean Gaspard Debureau, Étienne Decroux (care a creat un limbaj sistematic al gesturilor) si Marcel Marceau.
13 noiembrie este si Ziua Internationala a Educatiei Copiilor Nevazatori, zi stabilita in 1946. A fost aleasa in data nasterii pedagogului francez Valentin Hauy, intemeietorul primei scoali de nevazatori din lume, la Paris , in 1784, sub dictonul “lumina pentru o copilarie sub aspectul intunericului”.
In 1805 este inventat „hot dog”-ul de catre Johann Georg Lehner.
In 1907 se realizeaza primul zbor din lume cu un elicopter de catre inginerul francez Paul Cornu; elicopterul cantarea 260 de kilograme si s-a mentinut in aer 20 de secunde la o inaltime de 30 cm deasupra Pamantului, dupa care s-a prabusit.
In 1954 este castigata de Anglia prima cupa mondiala de rugby, intr-o finala disputata la Paris intre de Anglia si Franta.
In 1980 naveta spatiala Voyager I transmite pe Pamant prima imagine din apropierea planetei Saturn.
In 1985 laharul rezultat in urma eruptiei vulcanului Nevado del Ruiz ingroapa orasul columbian Armero, rezultand decesul a 23.000 de persoane.
In 1990 este scrisa prima pagina World Wide Web.
In 1994 are loc un referendum in Suedia, rezultatul caruia urma sa decida intrarea sa in Uniunea Europeana.
In 2001 Alianta Nordica cucereste capitala Afganistanului, orasul Kabul.
In 1887 se naste Nikolai Ivanovici Vavilov, renumit savant sovietic, genetician, botanist, biolog, geograf, membrul al Academiei de Stiinte din URSS; in 1983, Reuven Rubin – pictor israelian, de origine evreu roman; in 1917, Robert Sterling – actor american; in 1934, Jimmy Fontana – actor, muzician si compozitor italian; in 1950, Ioana Crăciunescu – actrita si poeta romana; in 1954, Chris Noth – actor american; in 1955, Whoopi Goldberg – actrita Americana, iar in 1964, Christian Tămaș – scriitor, filosof si traducator roman.
In 1770 moare George Grenville, politician englez a carui politica fiscala a fost una din cauzele Revolutiei Americane; in 1968, Gioacchino Rossini – compozitor; in 1903, Camille Pissarro – pictor impresionist francez; in 1988, Vlad Georgescu – istoric, politolog, jurnalist, profesor universitar, director al postului de Radio „Europa libera” din München, iar in 2002, Alexandru Dragomir – filosof roman.