Remedii blande pentru bolile de rinichi

rinichi-650x633Atunci cand vremes se receste, afectiunile renale se agraveaza, iar pietrele la rinichi sunt mult mai greu de eliminat din cauza deshidratarii. Este astfel foarte important sa previi agravarea simptomelor prin consumul de ceaiuri naturale.

Rinichii au rolul de a filtra rezidurile si toxinele din sange. De acolo, acestea sunt transportate prin caile urinare in vezica si apoi sunt eliminate prin uretra. Daca nu bei suficiente lichide, se creeaza mediul potrivit pentru aparitia si inmultirea bacteriilor, provocand cistite si inflamatii ale rinichiului.

Acestea se manifestă prin dureri asemanatoare unor arsuri si prin nevoia urgenta de a urina. Retinand urina, nu faci altceva decat saă contribui la inmultirea bacteriilor.

Pentru a preveni problemele cu rinichii, evita expunerea la frig, precum si consumul de cafea si de alcool si hidrateaza-te corespunzator.

Combaterea insuficientei renale si retentiei de urina

Nu mai incape indoiala cat de importanta este functia rinichilor. Mai mult, apreciati ca o oglinda a bunei functionari a intregului organism, rinichii trebuie mentinuti in buna stare. Dincolo de medicamente, care sunt o solutie soc de tratament, remediile naturale reprezinta partea blanda a tratamentului renal, de o mai lunga durata dar cu o eficienta maxima.

Pentru combaterea insuficientei renale, se rasnesc 30 g radacina de anghinare, iar pulberea se pune la macerat in 1/2 litru de vin alb, timp de 7 zile. Se strecoara si se beau cate 50 ml, de 3 ori/zi, inaintea meselor principale.

Retentia de urina se combate cu infuzie din 25 g de matase de porumb la un litru de apa clocotita. Se strecoara si se indulceste cu miere de albine. Se bea pe parcursul unei zile, fara a se depasi 1 litru/zi.

Suc de morcov si ceai de patrunjel

Persoanele care nu consuma suficiente lichide in fiecare zi risca sa faca, mai devreme sau mai tarziu, pietre la rinichi. Nisipul, ca si pietrele la rinichi, dar si cele care se formeaza la nivelul ficatului si in vezica biliara, pot fi eliminate cu ajutorul sucului de morcovi. Acesta se bea de cateva ori pe zi, iar dupa cateva zile pietrele vor fi eliminate. Deasemenea patrunjelul ajuta la mentinerea sanatatii rinichilor. Ajuta la eliminarea toxinelor din tesuturile renale si este recomandat pentru toate problemele renale, insa nu si un medicament pentru bolile grave ale rinichilor. Patrunjelul, previne reabsorbtia sarii in tesuturi si elimina resturile si impuritatile din rinichi.

Dizolvarea pietrelor la rinichi si eliminarea lor

Un leac pentru dizolvarea calculilor renali este tamaia de smirna granulata si de culoare alb-galbui, nu cea cu arome de pe piata. Se iau cate 3 boabe de tamaie, nu mai mari decat un bob de mazare, se pun in miez de paine si se inghit dimineata, pe stomacul gol. Boabele se iau alternativ, o zi da, o zi nu, pana la disparitia pietrelor.

Un alt remediu cu eficienta maxima, atat pentru pietre la rinichi cat si la fiere, este din seminte de canepa. Timp de 3 saptamani, in fiecare dimineata, cu 2 ore inainte de masa, se bea un ceai facut din 2 linguri de seminte de canepa, zdrobite si fierte in 150 ml apa, pana ce lichidul ramane la jumatate.

Curatarea de saruri si eliminarea depunerilor calcaroase

Sărurile care se depun in rinichi se elimina cu orez fiert. Se acopera cu apa 2 linguri de orez nedecorticat si se lasa asa 24 de ore. Dimineaţa se fierbe orezul încă 5 minute după ce a dat în clocot şi se consumă pe stomacul gol. Timp de 4-6 ore nu se mănancă nimic. Tratamentul se face cate 2 saptamani, de 2 ori/an.

Un alt remediu eficient este fierberea la foc mic, timp de 5 minute, 25 g foi de dafin. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit 3 ore. Se strecoara si se bea lichidul cu inghitituri mici pe parcursul zilei. Procedeul se repeta a doua si a treia zi. Dupa o saptamana, ciclul de 3 zile se repeta.

Dezintoxicarea rinichilor

Se taie marunt 6 crengute de mure si se pun la fiert intr-o cratita de 6 l plina cu apa de izvor. Se fierbe 2-3 ore fara capac, la foc mic, pana cand scade la jumatate. In doua zile se bea toata cantitatea, fractionat, in parti egale.

Adauga un comentariu

*