De la ceaiul englezesc servit la ora 5, la ceaiul energizant turcesc, te invitam sa descoperi cele mai bune ceaiuri din lume si felul in care se servesc.
Japonia
Japonezii beau ceai matcha, un ceai-pudra japonez despre care se spune ca are mai multe beneficii pentru sanatate decat ceaiurile obisnuite. Pregateste-te, vei auzi multe despre el in 2015. Se zice ca este “noul ceai-verde”.
India
India are o istorie bogata in materie de ceaiuri. Masala, ceaiul traditional, se serveste in India de mii de ani.
Marea Britanie – ceaiul negru
Britanicii au si ei un adevarat ritual cand vine vorba de ceai. Il consuma de mai multe ori pe zi, iar ora 17 este cunoscuta ca fiind rezervata ceaiului. Optiunea lor este ceaiul negru cu sau fara lapte.
Turcia
Ceai negru servit intr-un paharel special, alaturi de un cub de zahar. Se serveste in timpul sau dupa orice masa, pentru energizare.
Tibet
Ceaiul din Tibet, „Po Cha”, se consuma in combinatie cu unt si sare.
Egipt
Egiptenii consuma ceai negru neindulcit pe toata durata zilei si chiar il inclus in anumite ceremonii sociale, cum sunt nuntile.
Qatar
Aici se consuma un ceai puternic numit „karak chai”, preparat in felul urmator: frunzele de ceai negru sunt fierte in apa, care este apoi amestecata cu lapte si cu zahar si fiarta din nou.
Pakistan
Ceaiul Masala, condimentat si cremos, se consuma si in Pakistan.
Thailanda
Cha Yen este ceaiul thailandezilor, care se consuma cu cuburi de gheata si lapte.
Maroc
In Maroc, se pun frunze de menta in pahare inainte ca acestea sa fie umplute cu ceai.
Sursa: www.foodstory.ro