Solutii de ingrijire pentru varstnicii Moldovei prin S.A.F.I.R. Nord-Est

55 de femei din zona Moldovei au fost calificate in meseria de ingrijitor batrani la domiciliu in cadrul proiectului S.A.F.I.R. Nord-Est, derulat de Asociatia React.

Alte 225 de femei din regiune vor beneficia de cursuri gratuite pana la data de 15 iulie 2015. Calificarea in ingrijire batrani la domiciliu, completata prin cursuri de tehnologia informatiei, sunt pasi vitali pentru rezolvarea cererii tot mai mari de personal calificat care sa ingrijeasca populatia imbatranita din regiune.

Asociatia React se implica in solutionarea problemelor populatiei varstnice din regiunea Nord Est. In contextul unei populatii tot mai imbatranite si a nivelului ridicat de emigrare al tinerilor din regiune, nevoia de asistenta socio-medicala la domiciliu pentru seniorii din Moldova a crescut semnificativ in ultima perioada. Astfel, pentru a raspunde lipsei de personal calificat, capabil sa acorde ingrijiri de specialitate varstnicilor, proiectul “Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile – regiunea Nord-Est” (S.A.F.I.R. Nord-Est), califica gratuit 280 de femei  in meseria de ingrijitoare batrani la domiciliu si le sustine sa intre pe piata muncii.

55 de femei au absolvit deja cursurile de calificare in meseria de ingrijitor la domiciliu si alte 120 de persoane participa la cursuri, urmand a sustine examenul de absolvire la finalul lunii februarie. Diplomele obtinute la finalizarea cursurilor sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstince si de Ministerul Educatiei Nationale.Inscrierile la cursuri continua pana la completarea celor 280 de locuri. Se pot inscrie in proiect persoanele de sex feminin, cu domiciliul in mediul urban din regiunea Nord-Est, absolvente a minimum opt clase, aflate in cautarea unui loc de munca. Persoanele de contact pentru inscrierea in proiect sunt Aura Scarlat (0732 222 312) si Lili Cucos (0732 714 904). Cursurile de ingrijitori la domiciliu si competente TIC sunt organizate in cadrul proiectului “Sansa unei vieti mai bune pentru femeile din regiunea Nord-Est”. Acest proiect este implementat si comunicat sub denumirea “Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” (S.A.F.I.R.) Nord Est si este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

Pentru informatii suplimentare despre proiect, va rugam sa o contactati pe Gabriela Hartan, Responsabil comunicare in cadrul Asociatiei React, telefon 0732 222 315, e-mail gabriela.hartan@asociatiareact.ro.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Adauga un comentariu

*