Astazi este Ziua Pamântului. Data a fost aleasa pentru a celebra ziua cand s-a nascut miscarea pentru protejarea mediului inconjurator. Aceasta miscare a luat fiinta in SUA intr-o perioada cand au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care inabusirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor student ce protestau impotriva razboiului din Cambodgia, “Masacrul din 4 mai”, aparitia fibrelor optice si alte evenimente ori inventii daunatoare planetei. Ziua Pamântului a fost fondata de senatorul american Gaylord Nelson in 1970, cu scopul de a trezi clasa politica din dezinteresul pe care il arata fata de mediu. Cea mai mare mobilizare la nivel planetar de Ziua Pamântului a fost inregistrata in 2007, cand numarul cetatenilor care au luat parte la activitatile desfasurate in mii de locuri a fost estimat la un miliard. In anul 2009, Organizatia Natiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamânt si expresie comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.
In 1866 are loc primul concert simfonic din Bucuresti, la Teatrul cel Mare, sub conducerea lui Eduard Wachmann, cu un program ce cuprindea lucrari de Beethoven, Mozart, Haydn.
In 1915 are loc primul atac cu gaze asfixiante, folosite de germani pe frontul din Flandra in timpul Primului Razboi Mondial, in jurul localitatii belgiene Ypres, gaze toxice care-si vor lua numele de la acest oras – iperita.
In 2005 postul de televiziune Al-Jazeera difuza o inregistrare cu cei trei jurnalisti români rapiti in Irak, postul sustinand ca rapitorii cer retragerea trupelor române din Irak in patru zile, altfel vor ucide ostaticii.
In 1724 se naste Immanuel Kant, filosof german; in 1850, Veronica Micle – poet român; in 1870, Vladimir Ilici Lenin – politician rus; in 1894, Camil Petrescu – scriitor român, romancier, dramaturg, doctor in filozofie, nuvelist si poet; in 1909, Rita Levi-Montalcini – neurobiolog, laureata a Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicina in 1986, pentru descoperirea factorilor de crestere; in 1925, Aaron Spelling – producator American de filme; in 1937, Jack Nicholson – actor american, castigator a 3 Premii Oscar si a 7 Globuri de Aur, iar in 1953, Irinel Popescu – medic chirurg român.
In 1882 moare Vasile Conta, filozof român; in 1897, Ion Ghica – om politic si economist român, presedinte al Academiei Române; in 1933, Frederick Henry Royce – constructor auto britanic, co-fondator al companiei Rolls-Royce, iar in 1986, Mircea Eliade – scriitor român.